Afhalen op Postkantoor

Haal uw post op bij het Postkantoor

Het kan voorkomen dat u niet thuis bent als een pakket of aangetekende brief wordt bezorgd. Wanneer u en de buren ook bij de tweede aanbieding niet thuis zijn, kunt u uw post meestal binnen drie weken afhalen op het Postkantoor.

Wilt u uw (internationale) poststuk volgen gebruik dan Track & Trace.

Wat kost het?

In principe zijn de kosten voor het ontvangen van pakketten en aangetekende brieven voor de verzender. Voor briefpakjes en pakketten afkomstig uit landen buiten de Europese Unie geldt dit echter niet. Deze pakketten worden ingeklaard en hiervoor betaalt u inklaringskosten.

Hoe werkt het?

Als u en de buren ook bij de tweede aanbieding niet thuis zijn, vindt u een bericht in uw brievenbus. Daarop staat waar u het poststuk kunt afhalen. Hiervoor heeft u drie weken de tijd, daarna gaat het poststuk retour naar de afzender. 

Bij het afhalen van postzendingen en het uitbetalen van betalingsstukken is een door PostNL toegelaten legitimatiebewijs vereist. Kijkt u hiervoor op de achterzijde van het ontvangstbericht. 

Post afhalen 

Het adres van het betreffende afhaalkantoor vindt u onderaan op de voorkant van het ontvangstbericht. De postzending kunt u de eerstvolgende werkdag afhalen. Poststukken die op een vrijdag tevergeefs aangeboden zijn, kunt u op zaterdag afhalen. 

Bezorging aangetekende post 

Aangetekende post bieden we slechts één keer aan. Bent u op dat moment niet thuis, dan vindt u een bericht in de brievenbus. Daarop staat waar u het poststuk kunt afhalen. Hiervoor heeft u drie weken de tijd, daarna gaat het poststuk retour naar de afzender. 

Post door iemand anders laten afhalen 

Als u zelf niet in staat bent uw post af te halen, kan iemand anders dit voor u doen. U moet de ander dan machtigen voor het in ontvangst nemen van het voor u bestemde poststuk. Hiervoor kunt u de achterzijde van het ontvangstbericht van het poststuk invullen. 

Let op! Legitimatiezendingen en gerechtelijke brieven kunt u niet door een ander laten afhalen. Deze stukken dient u persoonlijk af te halen. 

Geen bezorging bij de buren? 

Bent u niet thuis en wilt u geen bezorging bij de buren? Dan kunt u de afzender vragen om 'alleen huisadres' op het poststuk te vermelden. In dat geval bieden we het poststuk alleen bij u aan. Post onder rembours, of met verhoogde aansprakelijkheid worden niet bij de buren bezorgd. Deze poststukken worden wel een tweede keer bij u aangeboden. Bent u niet thuis? Dan kunt u uw pakket afhalen op het Postkantoor.