Track & Trace

Volg uw pakket of aangetekende brief op elk moment in MijnPakket

Track & Trace is een handige manier om uw zending met barcode online te volgen. Het enige wat u nodig hebt is een barcodenummer en postcode. Ook als verzender volgt u uw zending eenvoudig in MijnPakket.

Hoe werkt het?

Zodra u een barcode hebt, kunt u de zending volgen via MijnPakket. Als de dag bekend is waarop wij de zending aanbieden dan ziet u deze dag. Waar mogelijk geven wij ook een tijdsvenster waarin wij de zending aanbieden. Het tijdsvenster is de periode tussen twee tijdstippen. De aflevering van uw zending hangt af van het land van bestemming.

Pakket of aangetekende brief volgen met Track & Trace

Uw zending volgt u eenvoudig in MijnPakket. In vier stappen weet u waar uw poststuk is:

  1. Zorg dat u het barcodenummer van uw zending bij de hand hebt. U vindt die code op het verzendbewijs of bijvoorbeeld in de e-mail van de online winkel waar u een aankoop hebt gedaan.
  2. Typ dit nummer in het vakje 'Barcode'. Het barcodenummer begint meestal met '3S' of '2S' en bevat verder een combinatie van cijfers en letters. Typ het nummer in zonder spaties.
  3. Vul de postcode van de ontvanger in.
  4. Als u de vakjes hebt ingevuld, klikt u op 'Zoek'. De informatie verschijnt op uw scherm.

Naar Track & Trace in MijnPakket

Uw internationale zending volgen

Wilt u een internationale zending volgen? Zet dan een vinkje in het vak ’Zending wordt bezorgd op een adres buiten Nederland‘. Vervolgens kiest u het land van bestemming en klikt u op ’Zoek‘. De informatie verschijnt op uw scherm. 

Hebt u geen resultaat gevonden voor uw zending naar het buitenland? In veel gevallen is uw zending gewoon aangekomen. We zijn voor de Track & Trace-gegevens afhankelijk van de gegevensuitwisseling met onze internationale partners. Zij zijn niet altijd in staat om de bijbehorende Track & Trace-gegevens (tijdig) aan ons door te geven.

De tweede bezorgpoging waar en wanneer het u uitkomt

Bent u niet thuis als wij uw pakket bezorgen? Dan proberen wij het standaard te bezorgen bij uw directe buren. Lukt ook dit niet? Dan laat onze bezorger een bericht voor u achter. Hierop vindt u een ‘niet-thuis-code’: met deze code kunt u dezelfde dag tot 22.00 uur op MijnPakket aangeven waar u uw pakket bij de tweede poging wilt laten bezorgen.

U heeft de keuze uit één van de volgende opties:

  • Bezorging op een andere dag (tot 6 dagen vooruit te plannen).
  • Op dinsdag- of donderdagavond bij u thuis* tussen 18.00 en 21.30 uur (1,95 euro).
  • Bij één van de 2.600 PostNL locaties door heel Nederland. U haalt uw zending vanaf 16.00 uur de volgende dag op.
  • Bij één van de 400 geselecteerde PostNL locaties waar u het pakket vanaf 8.30 uur de volgende dag ophaalt (1,95 euro).
  • Op een ander adres* binnen Nederland, bijvoorbeeld bij familie, vrienden of uw werk. Ook hierbij geldt dat dit tot 6 dagen vooruit te plannen is (1,95 euro).
  • In de Pakketautomaat op zeven grote NS-stations.
*Uitgezonderd enkele postcodegebieden.

U betaalt gemakkelijk en snel met Microincasso. Door de eenmalige koppeling van uw mobiele telefoonnummer aan uw rekeningnummer, voldoet u het bedrag met één simpele klik.

Niet thuis bij een tweede bezorgpoging?

Lukt het niet om uw pakket af te leveren bij de tweede bezorgpoging en hebt u niets ingevuld in MijnPakket? Dan kunt u de zending ophalen bij het Postkantoor bij u in de buurt. U hebt hiervoor drie weken de tijd. Onze medewerkers vragen u bij het afhalen om een geldig legitimatiebewijs.

Bezorgdagen en tijden

Standaard bieden wij uw bezorging als volgt aan:

1e pakketbezorging
2e pakketbezorging
Maandag*
Dinsdag
Dinsdag
Woensdag
Woensdag
Donderdag
Donderdag
Vrijdag
Vrijdag
Zaterdag
Zaterdag
Maandag

*Alleen als de webshop deze dienst aanbiedt is de eerste bezorging op maandag. Biedt de webshop deze dienst niet aan, dan is de eerste bezorging standaard op dinsdag. 

Wij bezorgen van maandag t/m vrijdag tussen 8.30 en 21.30 uur. Op zaterdag bezorgen wij tot 18.00 uur.

Track & Trace: ook voor internationale post

Track & Trace wordt door meerdere landen ondersteund. Wilt u weten of ook uw buitenlandse bestemming deze optie biedt? Bekijk daarvoor de landenlijst Track & Trace.