Buitenlandse verzendvoorwaarden

Wat u wel en niet internationaal mag versturen

Wilt u post naar het buitenland versturen? Dan is het belangrijk om te weten wat u internationaal wel en niet mag versturen. Of welke voorwaarden er zijn bij het versturen van bepaalde goederen. Hier vindt u de verzendvoorwaarden die per land gelden.

Verboden en beperkingen

Sommige goederen mag u niet, of alleen onder bepaalde voorwaarden versturen. Lees meer over verboden en beperkingen bij het versturen van goederen naar het buitenland. 

Meer over Algemene beperkingen buitenland Meer over Algemene verboden buitenland

Adressering en bijlagen

Een juiste opbouw van het adres op uw pakket of brief kan veel tijd schelen. Houdt er ook rekening mee dat u voor sommige zendingen douaneformulieren moet invullen. 

Naar Adres- en postcodezoeker buitenland Adresseren van buitenlandse zendingen

Factuur meesturen

Stuurt u een pakket met een commerciële waarde (handelszending)? Vergeet dan niet de factuur op de doos te plakken. Dit doet u eenvoudig met de zelfklevende verzendenvelop. Deze zijn gratis verkrijgbaar op uw Postkantoor. U voorkomt dan (meestal) dat de douane de zending openmaakt.

Douaneformulieren niet-EU-landen

Stuurt u een pakket naar een land buiten de EU? Dan moet u een douaneformulier meesturen. Is de waarde van het pakket 425 euro of lager? Stuur dan een douaneformulier CN22 mee. Als de waarde hoger is dan 425 euro stuurt u een douaneverklaring CN23 mee.

Douaneverklaring CN22

Douaneverklaring CN23