Rouwpost

Versturen van rouwkaarten

Wanneer er iemand in uw omgeving overlijdt, moet u vaak veel regelen. PostNL helpt u graag bij het versturen van uw rouwpost.

Ook rond de feestdagen behandelen wij uw rouwpost met prioriteit. Lees meer over de bezorging van rouwpost rond de feestdagen.

Hoe werkt het?

Gebruik bij het versturen van uw rouwkaarten naast Rouwpostzegels ook de Rouwverzendset. Zo herkennen wij uw brieven als rouwpost. Met de Rouwverzendset worden uw rouwkaarten met de hoogste prioriteit verwerkt. 

De Rouwverzendset bestaat uit:

  • Twee grote verzamelenveloppen waarin 30 tot 40 rouwkaarten passen.
  • Een handleiding die uitlegt hoe de verzamelenvelop verstuurd moet worden. 

De Rouwverzendset is online en bij alle Postkantoren te koop. De verzendset is ook verkrijgbaar via de uitvaartondernemer.

Rouwverzendset online bestellen Vind een Postkantoor in de buurt

Juiste adressering

Zorg ervoor dat het juiste adres op uw rouwkaart staat. Zo voorkomt u vertraging in de bezorging. Zoek een postcode of adres.

Rouwkaart naar uzelf sturen

Stuur ook een rouwkaart naar uzelf en de uitvaartondernemer. Zo ziet u of de rouwkaarten de volgende (werk)dag bezorgd zijn. Heeft u de kaart niet ontvangen? Neem dan contact op met de PostNL Klantenservice via 0900-0990 (€0,45 per gesprek).

Aanleveren van Rouwpost

Heeft u een verzamelenvelop met rouwkaarten? Dan kunt u die aanleveren volgens onderstaand schema.

PostNL brievenbus
PostNL Postkantoor
Gratis haalservice
Januari t/m november
Ma-vrij tot 16.30 uur*
Januari t/m december
Ma-vrij tot 16.30 uur*
Weekend
Rouwkaarten die u in de brievenbus doet of op het Postkantoor afgeeft, worden de volgende dag (dinsdag tot en met zaterdag) bezorgd. Gebruikt u de Haalservice in het weekend dan worden de rouwkaarten maandag bezorgd.

*Voor brievenbussen met een latere buslichting of Postkantoren waar de post later wordt opgehaald dan 16.30 uur raadpleeg postnl.nl/locatiewijzer.

Rouwpost in het weekend

Wilt u rouwkaarten op maandag laten bezorgen vraag dan de gratis haalservice voor rouwpost aan. Uw rouwbrieven worden dan zondag bij u opgehaald. Als u rouwpost in het weekend aflevert op een postkantoor of in de oranje brievenbus, dan worden de rouwkaarten pas dinsdag bezorgd.

Weekend haalservice aanvragen

In verband met de feestdagen kunt u in de hieronder genoemde weekenden geen gebruik maken van de weekend haalservice. U kunt uw Rouwpost in een oranje brievenbus doen, waarna de rouwkaarten op dinsdag zullen worden bezorgd. Dit geldt voor de volgende weekenden: 

Weekend
Data
Pinksterweekend23, 24 en 25 mei

Lees meer over bezorging rond de feestdagen

Rouwkaart niet bezorgd

Is uw rouwkaart niet bezorgd op de eerste werkdag nadat u de kaart bij ons heeft aangeboden? Neem dan altijd direct contact op met onze klantenservice: 0900 – 0990 (€ 0,45 per gesprek). Kies eerst optie 2 (brieven en folders) en daarna optie 1 (rouwbrieven). Onze medewerkers controleren dan de status van uw rouwpost. Als u belt, houd dan de volgende gegevens bij de hand:

  • Barcodenummer van de Rouwverzendset
  • Wanneer u de Rouwverzendset heeft aangeboden
  • Waar u de Rouwverzendset heeft aangeboden
  • Naam van de overledene
  • Datum van de uitvaart