Brievenbuspakje

Uw goederen versturen én volgen met een brievenbuspakje

Een brievenbuspakje is een klein pakje met statusinformatie dat door de brievenbus past en kan daarom altijd bezorgd worden, ook als de ontvanger niet thuis is. Een brievenbuspakje heeft vaak een extra beschermende verpakking en is daarom ideaal voor het voordelig versturen van bijvoorbeeld boeken, dvd’s of kleine cadeautjes.

Past wat u wilt versturen niet door de brievenbus? Ga dan naar Pakket versturen.

Voordelen Brievenbuspakje

  • Nieuw: verzendstatus is te volgen via de MijnPakket app en de website van PostNL
  • Nieuw: ontvangst verzendbewijs
  • Vast tarief van 3,95 euro
  • Verzenden tot maar liefst 2 kg
  • Maximale afmetingen: 38 x 26,5 x 3,2 cm

Wat kost het?

Voor het versturen van een Brievenbuspakje geldt een vast laag tarief.

AantalTarief (excl. btw)
1 stuk€ 3,95

Afmetingen Brievenbuspakje

Hoe groot en zwaar mag uw Brievenbuspakje zijn?

  • Maximum formaat: 38 x 26,5 x 3,2 cm
  • Minimum formaat: 14 x 9 cm
  • Maximum gewicht: 2 kg

Hoe werkt het?

Het Brievenbuspakje is een voordelige en traceerbare verzendoptie voor kleine goederen binnen Nederland. Handig als u bijvoorbeeld een boek of dvd wilt versturen. U verstuurt uw pakje via het Postkantoor of met de Online Verzendservice. Bent u een zakelijke klant? Dan kunt u een Brievenbuspakje ook versturen via MijnPost.

De status van het Brievenbuspakje is altijd beschikbaar via de MijnPakket app en mijnpakket.nl. Het brievenbuspakje wordt tussen 9.00 en 18.00 uur bezorgd. Het pakje past gewoon door de brievenbus, dus de ontvanger hoeft niet thuis te zijn.

Let op: is de brievenbus te klein of vol? Dan bellen we bij de ontvanger aan. Is de ontvanger niet thuis, dan krijgt hij, net als bij een pakket, een kennisgeving. Ook updaten we de status van de zending in MijnPakket. De zending wordt vervolgens kosteloos binnen 3 werkdagen aangeboden door de pakketchauffeur.

Versturen Brievenbuspakje

Kijk voor meer informatie over het aanbieden van uw partij brievenbuspakjes hier. U kunt uw Brievenbuspakje op drie manier versturen:

1. Via het Postkantoor

2. Via de Online Verzendservice

3. Via MijnPost

Verpakken Brievenbuspakje

U verpakt de goederen die u wilt versturen in een envelop of doos van brievenbusformaat. U kunt speciale brievenbusdozen (260 x 370 x 30 mm) kopen op het Postkantoor of bestellen via Postkantoor.nl.

Naar Postkantoor.nl Vind een Postkantoor

Zie ook: