Brief met verzekerservice

Waardevolle post verstuurt u met Verzekerservice

Van waardevolle of belangrijke post wilt u zeker zijn dat het aankomt. Als u uw brief met Verzekerservice verstuurt krijgt uw post vanaf het moment van afgifte een speciale, veilige behandeling en de ontvanger moet tekenen voor ontvangst. Daarnaast is uw zending tot € 500,- verzekerd in geval van schade of verlies. Voor het verzenden van geld, cheques, sieraden is een Sealbag vereist.

Verzeker

U krijgt:

 • Zekerheid van verzending (verzendbewijs)
 • Zekerheid van ontvangst (handtekening van ontvangst)
 • Mogelijkheid tot het controleren van de status van de zending via Track & Trace
 • Maximaal € 50,- schadevergoeding en een verhoogde aansprakelijkheid tot € 500,-

Bestel direct uw aangetekende zegels

 

 • Wat kost het?

 • Hoe werkt het?

  Geef de post die u met Verzekerservice wilt versturen af bij het Postkantoor bij u in de buurt. Bij de balie krijgt u een verzendbewijs. De zending kunt u eventueel thuis al voorzien van een barcodesticker, maar u kunt uw zending ook bij een Postkantoor verzendklaar laten maken.

   Vind een Posktantoor in de buurt

  Aangetekende-zegels
  Om uw post snel en gemakkelijk aangetekend te kunnen versturen, zijn er speciale prepaid 'aangetekende-zegels' verkrijgbaar. Deze zegels kunt u kopen op het Postkantoor of in de online winkel.

  Maximale gewichten en formaten
  Maximumformaat: 38 x 26,5 x 3,2 cm
  Maximum gewicht brief: 2 kg

  Sealbag
  Wanneer u geld, cheques, sieraden of andere waardevolle goederen wilt verzenden, is een Sealbag verplicht. De Sealbag kost € 2,05 inclusief btw en is verkrijgbaar op het Postkantoor of in een PostNL-winkel.

  Track & Trace
  U volgt uw brief online met Track & Trace.

  Bezorging
  Post met Verzekerservice bezorgt PostNL van maandag tot en met vrijdag. PostNL streeft ernaar om uw post de volgende werkdag te bezorgen, maar we kunnen geen garanties geven. Een zending met Verzekerservice overhandigen we pas nadat de geadresseerde voor ontvangst heeft getekend. Dat is handtekening voor ontvangst. De aanvullende dienst handtekening retour vervalt. PostNL is bezig met de ontwikkeling van een systeem voor gedigitaliseerde handtekeningen.

  Schadevergoeding
  Brief met Verzekerservice geeft u maximaal € 50,- schadevergoeding en een verhoogde aansprakelijkheid tot € 500,-. Bij schade dient u de materiële waarde van de inhoud van de zending aan te tonen met een factuur, taxatierapport of ander onafhankelijk bewijs. Ook moet u het (digitaal) verzendbewijs kunnen tonen.

Hulp nodig

Stel hier uw vraag