Pakket buitenland met track & trace

Uw pakket snel en gemakkelijk naar het buitenland versturen

U wilt een pakket versturen naar het buitenland? Dat kan door te kiezen voor Pakket met Track & Trace.

Pakket

Dit is de basis van onze dienstverlening, maar wel zeer compleet. Pakket met Track & Trace bereikt alle adressen waar ook ter wereld, zowel zakelijk als van consumenten. Het is snel en betrouwbaar.

Let op: Bij deze basisdienstverlening zit geen verzekering inbegrepen. Wilt u extra zekerheid? Kies dan voor een Aangetekend Pakket buitenland of Pakket buitenland met Verzekerservice.

Online verzendservice

Frankeer hier online uw pakket

 

 • Wat kost het?

  Bekijk de tarieven van Pakket buitenland met track & trace.

  Voor alle internationale pakketten onderscheiden we 4 tariefzones. De zones zijn: Europese Unie 1 (EUR 1), Europese Unie 2 (EUR 2), Europese Unie 3 (EUR 3) en Wereld. In onderstaande lijst kunt u zien in welke tariefzone een land valt.

  De 4 tariefzones
  EUR 1België, Luxemburg, Denemarken (excl. Faeröer Eilanden en Groenland), Duitsland, Frankrijk (incl. Corsica en Monaco), Italië (excl. San Marino en Vaticaanstad), Oostenrijk, Spanje (incl. Balearen, excl. Canarische eilanden), Verenigd Koninkrijk (excl. Gibraltar en Kanaaleilanden), Zweden
  EUR 2Bulgarije, Estland, Finland, Hongarije, Ierland, Kroatië, Letland, Litouwen, Polen, Portugal (incl. Azoren en Madeira), Roemenie, Slovenië, Slowakije, Tsjechië
  EUR 3Albanië, Andora, Bosnië-Herzegovina, Canarische Eilanden, Cyprus, Faeröer Eilanden, Gibraltar, Griekenland, Groenland, IJsland, Kanaaleilanden, Liechtenstein, Macedonië, Malta, Moldavië, Montenegro, Noorwegen, Oekraïne, San Marino, Servië, Turkije, Vaticaanstad, Wit-Rusland, Zwitserland
  WereldAlle overige landen

  De deur niet meer uit! 
  Frankeer uw zendingen vanachter uw computer en laat uw pakket ophalen voor maar € 2.50 per 5 pakketten. 

  Bekijk hier de online verzendtarieven

 • Hoe werkt het?

  • Online verzendservice
   Maak uw pakket snel en eenvoudig verzendklaar en frankeer het pakket vanachter uw computer.
   Start online verzenden
  • Maten en gewichten
   Maximumgewicht: 30 kg binnen de EU en 20 kg buiten de EU
   Maximale afmeting: 100 x 50 x 50 cm
  • Frankeren
   Een internationaal pakket kunt u nooit frankeren met postzegels. Maak gebruik van een frankeerzegel op het Postkantoor (0-30 kg).

    Vind een Postkantoor in de buurt
  • Verzenden naar landen binnen de EU
   Voor het verzenden van een pakket naar landen binnen de EU maakt u gebruik van het Pakket met Track & Trace-formulier (formulier 13). Dit formulier krijgt u bij afgifte van uw pakket op een van de PostNL-verkooppunten.
  • Verzenden naar landen buiten de EU
   Voor het verzenden van een pakket naar landen buiten de EU maakt u altijd gebruik van een douaneformulier (formulier 15). Vermeld op het pakket zowel de volledige gegevens van de geadresseerde als van de afzender. Het ingevulde formulier dient met behulp van een doorzichtige verzendenvelop (1003.b) op het pakket bevestigd te worden. De barcodesticker op het voorblad moet op de adreszijde van het pakket geplakt worden.
  • Pakket afgeven op Postkantoor
   U kunt uw pakket afgeven op een Postkantoor. Voor het verzenden mag u uw eigen verpakking gebruiken, maar u kunt op het Postkantoor ook een speciale verzenddoos kopen voor extra bescherming tijdens het transport. Deze verzenddozen zijn ook verkrijgbaar in de online winkel.
  • Hoe lang is uw pakket onderweg?
   Zoek in de verzendwijzer op hoe lang uw pakket erover doet om het land van bestemming te bereiken.
 • Voordelen

  Pakket met Track & Trace biedt u standaard:

  • Track & Trace tot aan de deur binnen de EU en voor de voornaamste bestemmingen buiten de EU. U volgt uw pakket online met Track & Trace
  • U ontvangt een verzendbewijs bij afgifte van het pakket
  • Uw zending komt automatisch retour als het onbezorgbaar is. Dit is gratis.
  • Snelle Priorityservice
  • Online verzenden. Makkelijker kan niet
   Maak uw pakket snel en eenvoudig verzendklaar en frankeer het pakket vanachter uw computer.
   Start online verzenden


Hulp nodig

Stel hier uw vraag