Pakket buitenland

Klein of licht pakket versturen met Pakket buitenland

Wilt u een klein of licht pakket (tot 2 kg) naar het buitenland versturen, kies dan voor Pakket buitenland zonder Track & Trace. Wij zorgen dat uw post zo snel mogelijk in het buitenland aankomt. De lokale postbode biedt uw pakket daar dan persoonlijk aan.

Pakket

Heldere keuzes, scherpe prijzen
Wanneer u kiest voor Pakket buitenland zonder Track & Trace krijgt u betrouwbare service, wereldwijd. Omdat u niet betaalt voor aanvullende services wanneer u die u niet nodig heeft, kunnen wij u de scherpste prijzen bieden.

Direct postzegels bestellen

 

 • Wat kost het?

  Frankeer uw pakket met een Digitale Postzegel, postzegels of laat het eenvoudig wegen en frankeren bij een Postkantoor, Service Point of PostNL in een winkel bij u in de buurt. Bekijk de tarieven van Pakket buitenland zonder track & trace.

  Voor alle internationale pakketten onderscheiden we 4 tariefzones. De zones zijn: Europese Unie 1 (EUR 1), Europese Unie 2 (EUR 2), Europese Unie 3 (EUR 3) en Wereld. In onderstaande lijst kunt u zien in welke tariefzone een land valt.

  De 4 tariefzones
  EUR 1België, Luxemburg, Denemarken (exclusief Faeröer Eilanden en Groenland), Duitsland, Frankrijk (inclusief Corsica en Monaco), Italië (exclusief San Marino en Vaticaanstad), Oostenrijk, Spanje (inclusief. Balearen, excl. Canarische eilanden), Verenigd Koninkrijk (exclusief Gibraltar en Kanaaleilanden), Zweden
  * Deze gebieden behoren niet tot het EU-gebied.
  EUR 2

  Bulgarije, Estland, Finland, Hongarije, Ierland, Kroatië, Letland, Litouwen, Polen, Portugal (inclusief Azoren en Madeira), Roemenie, Slovenië, Slowakije, Tsjechië

  EUR 3Albanië, Andora, Bosnië-Herzegovina, Canarische Eilanden, Cyprus, Faeröer Eilanden, Gibraltar, Griekenland, Groenland, IJsland, Kanaaleilanden, Liechtenstein, Macedonië, Malta, Moldavië, Montenegro, Noorwegen, Oekraïne, San Marino, Servië, Turkije, Vaticaanstad, Wit-Rusland, Zwitserland
  WereldAlle overige landen

  Voor zendingen met goederen naar bestemming buiten de Europese Unie (zones EUR 3 en Wereld) is een douaneverklaring CN22 vereist. Zie http://www.douane.nl/ voor een volledige lijst met uitzonderingen.

  Meer informatie over Pakket buitenland met Track & Trace (pakketten zwaarder dan 2 kg).

 • Hoe werkt het?

  Frankeer uw pakket met Postzegels of laat het eenvoudig wegen en frankeren bij een Postkantoor of PostNL in een winkel bij u in de buurt. Hier kunt u ook gratis Prioritystickers en douaneformulieren verkrijgen. Het is altijd nodig om een Prioritysticker op de adreszijde van uw pakket te plakken. Zo weten ze in het buitenland ook dat het om een Priorityzending gaat en wordt uw pakket met voorrang behandeld.

  Afmeting en gewicht
  Maximale afmetingen: 100 x 50 x 50 cm
  Maximum gewicht: 2 kg

  Is uw pakket zwaarder dan 2 kg? Verstuur uw pakket tot 30 kg dan met Pakket buitenland met Track & Trace.

  Pakket afgeven op het postkantoor
  U kunt uw Pakket buitenland afgeven op een Postkantoor of winkel met PostNL bij u in de buurt.

   Vind een Postkantoor in de buurt

  Douanedocument voor buiten de Europese Unie
  Voor Pakket buitenland binnen de Europese Unie zijn geen speciale verzenddocumenten nodig. Wegen, juist frankeren, Prioritysticker plakken en uw pakket is klaar voor verzending. Alleen voor landen buiten de Europese Unie is een douaneverklaring CN22 nodig. Bekijk de lijst met landen die tot de EU behoren. 

  Verboden goederen
  Sommige goederen mogen niet met de post verstuurd worden. In de verzendwijzer vindt u een overzicht van deze verboden goederen.

 • Altijd snel op het juiste adres

  Uw pakje versturen we altijd als Priorityzending. Mocht de geadresseerde niet thuis zijn, dan laat de postbode een kennisgeving achter. Zo kan de geadresseerde het pakket later ophalen bij het lokale postkantoor. De verzendtijd van uw pakje is afhankelijk van het land van bestemming. Indien uw pakje onbezorgbaar blijkt, dan komt het gratis weer retour.

  Voor uw waardevolle zendingen kan extra zekerheid gewenst zijn. Kies dan voor Pakket buitenland met Track & Trace, zodat u uw zending kunt volgen en kunt zien wanneer het afgeleverd is. Of verstuur uw pakket Aangetekend of met Verzekerservice.

 • Downloads

Hulp nodig

Stel hier uw vraag