Pakketbezorging

Wanneer wordt mijn pakket bezorgd?

Pakket ontvangen? U kunt nu met uw postcode en huisnummer, tot drie dagen vooruit, bekijken hoe laat u de chauffeur voor pakketbezorging kunt verwachten.

Pakket

Standaard bieden wij uw bezorging als volgt aan:

1e pakketbezorging 2e pakketbezorging
dinsdag woensdag
woensdag donderdag
donderdag vrijdag
vrijdag zaterdag *
zaterdag maandag

* rembourszendingen worden bij vergeefse aanbieding op vrijdag nu ook op zaterdag bezorgd.   

Direct naar Pakket ontvangen

 

 • Niet thuis?

  • Niet thuis 
   U kunt met uw postcode en huisnummer, tot drie dagen vooruit, bekijken hoe laat u de pakketbezorger kunt verwachten. Wanneer we een pakket niet bij u kunnen afleveren bieden we het standaard aan bij uw buren. Als de pakketbezorging ook niet lukt bij uw buren, dan zult u een bericht van de bezorger ontvangen. Op dit bericht staat een 'niet-thuis-code'. Met deze code kunt u op de website https://mijnpakket.postnl.nl/inbox een keuze maken voor een tweede pakketbezorging op een dag, tijdvak en locatie dat u beter uitkomt.
  • Pakket afhalen
   Indien u en uw buren bij de tweede aanbieding niet thuis zijn en u uw pakket niet hebben kunnen ontvangen, dan kunt u met het bericht van de bezorger de zending ophalen op één van de PostNL Postkantoren. U heeft hiervoor drie weken de tijd. Daarna gaat de zending retour naar de afzender. Als u uw zending op gaat halen dient u zich altijd te legitimeren.

    Vind een Postkantoor in de buurt
  • Geen bezorging bij de buren?
   Wilt u geen bezorging bij de buren, dan kunt u de afzender vragen om 'alleen huisadres' op het pakket te vermelden. In dat geval bieden we het pakket alleen bij u aan. Pakketten onder rembours, of met verhoogde aansprakelijkheid worden niet bij de buren bezorgd. Deze pakketten worden wel een tweede keer bij u aangeboden. Bent u bij een tweede poging ook niet thuis, dan kunt u met het bericht van de bezorger de zending ophalen bij één van de PostNL Postkantoren.
  • Uw pakket laten bezorgen bij een PostNL Postkantoor 
   Wie winkelt op internet hoeft niet meer thuis te blijven om de bestelling in ontvangst te nemen. U kunt er bij uw bestelling ook direct voor kiezen uw pakket te laten bezorgen bij een PostNL Postkantoor. Zo bepaalt u zelf waar en wanneer u uw bestelling ophaalt. Bijvoorbeeld ’s avonds bij de supermarkt of op één van de andere PostNL Postkantoren. U heeft de keuze uit meer dan 2000 Postkantoren die zich bevinden op goed bereikbare locaties met ruime openingstijden. Er is er altijd wel één in de buurt.  
  • Legitimatiebewijs 
   U dient bij het ophalen van uw pakket altijd een geldig legitimatiebewijs mee te nemen.
    
 • Wat kost het versturen van een aangetekend pakket?

  De tarieven voor het versturen van een Aangetekend Pakket binnen Nederland zijn afhankelijk van het formaat en gewicht van uw zending. Deze tarieven zijn inclusief Verhoogde Aansprakelijkheid tot € 500,- en Handtekening voor Ontvangst.

  Bekijk de tarieven van Aangetekend pakket.

  Online verzenden. Makkelijker kan niet
  Maak uw pakket snel en eenvoudig verzendklaar en frankeer het pakket vanachter uw computer.
  Start online verzenden

 • Wat kost het ontvangen van een pakket van landen buiten de EU?

  In principe zijn de kosten voor het ontvangen van pakketten voor de verzender. Voor briefpakjes en pakketten afkomstig van landen buiten de Europese Unie geldt dit echter niet. Deze pakketten worden ingeklaard en hiervoor betaalt u inklaringskosten. PostNL is in Nederland door de overheid aangewezen om voor uw zending(en) douaneaangifte te doen.

  Als u het bedrag niet wilt betalen, dient u bij aanbieding door PostNL de zending direct te weigeren. De zending wordt dan gelijk retour afzender gezonden of vernietigd, afhankelijk van de wens van de afzender.

  Totaal douanerechten, btw en/of andere invoerheffingenInklaringskosten
  (per 01-01-2013)*

  EMS-zendingen€ 17,50
  Postzendingen€ 13,00
  *per 1-1-2013 zijn de inklaringskosten met €0,50 verhoogd


  De douane kan u precies informeren over welke goederen douanerechten, btw en andere invoerheffingen verschuldigd zijn. Meer informatie is te vinden op www.douane.nl.

 • Foutieve bezorging

  Uw pakket is verkeerd bezorgd
  Als we een fout maken, doen we er alles aan die meteen weer goed te maken. Het kan dus gebeuren dat uw postbode aanbelt om verkeerd bezorgde post terug te vragen.

  Uw pakket is vermist
  Een vermist pakket of aangetekende brief? Voor deze zending kunt u zelf nagaan of deze is bezorgd. U doet dit via Track & Trace of via telefoonnummer 0900-0570 (€ 0,45 per minuut).

  Houd in beide gevallen de Barcode van de zending én de postcode van de geadresseerde bij de hand. Beide gegevens zijn nodig om na te gaan waar de zending zich bevindt.

  Klacht over postbezorging
  Als u een klacht heeft over de postbezorging kunt u een klachtenformulier invullen. Vul het formulier zo volledig mogelijk is, zodat we uw klacht goed in behandeling kunnen nemen. Na ontvangst van uw klacht geeft PostNL binnen 5 werkdagen een reactie.

Aanverwante producten en diensten

 

Hulp nodig

Stel hier uw vraag