Stel hier uw vraag

Online Incasso

Een incasso via PostNL regelt u heel eenvoudig online. Samen met Payt hebben wij een online incassoplatform ontwikkeld om direct uw vorderingen in te dienen en zelf de controle te houden. Uit ervaring blijkt dat ruim 70 procent van de debiteuren alsnog betaalt. Daarnaast ontvangt u met onze Online Incasso zelf de volledige incasso-opbrengsten. U hoeft deze namelijk niet af te dragen aan het incassobureau.

Met Online Incasso kunt u uw incassoproces op elk moment bekijken en beïnvloeden. En houdt u uw klantrelatie optimaal! Zo krijgt u eenvoudig en snel uw geld.


Online Incasso aanvragen

 • Ontvang de incasso-opbrengsten
 • Zelf invloed op het incassotraject
 • Hoog inningspercentage
 • Koppeling met boekhoudpakketten
Meld u nu gratis aan
 

Inloggen

Bekijk online de status van uw incasso

Log in account
 

Online Incasso van PostNL en Payt werkt eenvoudig


1. Een verlengstuk van debiteurenbeheer
Volledige transparantie waardoor u zelf op elk moment, inzicht heeft in de status en werkwijze van de dienstverlening van Payt.

2. Controle over de communicatie en het proces
Kies zelf hoe wij uw klant benaderen. Per e-mail, sms of telefonisch. U kunt het proces op elk gewenst moment inzien en beïnvloeden.

Wat kost het?


Online Incasso biedt een heldere en betrouwbare dienstverlening. Een incassozaak kost € 19,95, ongeacht de hoogte van uw vordering.


Veelgestelde vragen

 • 1. Wat is Online Incasso?

  Online Incasso biedt een laagdrempelige mogelijkheid om onbetaalde facturen volledig online ter incasso aan te bieden. Voor slechts € 19,95 kunt u uw openstaande facturen laten innen. Online Incasso is een samenwerking tussen PostNL en Payt.

 • 2. Wat zijn de voordelen van Online Incasso van PostNL en Payt?

  - U kunt al vanaf 1 incassozaak Online Incasso gebruiken;
  - U regelt alles online;
  - U houdt de controle en zo kunt u de klantrelatie ook beschermen.;
  - U ontvangt meer geld. Omdat de debiteur direct aan u betaalt, ontvangt u ook de geïnde incassokosten. Bij reguliere incassobureaus moet u dit bedrag doorgaans afstaan;
  - Online Incasso kunt u eenvoudig koppelen met uw boekhoudpakket, zodat u met een druk op de knop uw facturen doorzet;
  - U bereikt een hoog inningspercentage. Gemiddeld wordt 70% á 75% van de oninbare facturen met Online Incasso alsnog betaald.

 • 3. Wanneer kan ik Online Incasso inschakelen?

  Wanneer uw wilt. Bijvoorbeeld wanneer de betaaltermijn is overschreden of als de klant na 2 herinneringen nog niet heeft betaald. Online Incasso kan in dat geval worden ingeschakeld voor het minnelijke incassotraject. Vanaf dit moment brengen wij de incassokosten voor u in rekening.

  U kunt ervoor kiezen om voorafgaande aan het in rekening brengen van incassokosten een laatste aanmaning te sturen. Hierin worden het bedrag van de hoofdsom opgenomen. Daarbij vermelden we ook de mogelijke incassokosten, die in rekening gebracht zullen worden indien er niet binnen 14 dagen wordt betaald. In geval uw klant binnen de termijn van deze 14 dagen alles betaalt, leidt dit voor hem niet tot extra kosten. Online Incasso biedt het versturen van deze zogenaamde ‘laatste kosteloze aanmaning’ optioneel aan. Deze aanmaning wordt ook wel ‘WIK-brief’ genoemd.

 • 4. Wat houdt de dienstverlening Online Incasso t.w.v. € 19,95 in? 

  Online Incasso voert voor € 19,95 een effectief incassotraject uit tot aan de gerechtelijke fase.

  Dit traject bestaat uit het aanmanen van de debiteur met een brief per post, (aangetekende) e-mail en/of een sms-bericht. Daarnaast kan een debiteur ook telefonisch benaderd worden.

  Een incassotraject duurt maximaal één maand (in geval van een betalingsregeling kan dit langer zijn) en kan ingeval uw debiteur alsnog betaalt, tussentijds door u worden stopgezet of gepauzeerd. Tevens biedt Online Incasso u ondersteuning bij het treffen en registreren van een betalingsregeling met uw debiteur.

  Onze partner Payt factureert € 19,95 voor het incassotraject viaOnline Incasso. Uw vordering wordt verhoogd met de wettelijke incassokosten. Klik hier voor meer informatie over deze kosten. Uw debiteur betaalt direct op uw rekening. Over een eventuele kwijtschelding van de incasso- of overige kosten kunt u zelf beslissen en vervolgens doorvoeren in de applicatie van Payt.

 • 5. Waarom werkt PostNL samen met Payt? 

  De transparante en vernieuwende dienstverlening van Payt sluit goed aan bij onze dienstverlening. Wij helpen dagelijks onze klanten om snel documenten van a naar b te krijgen, zowel per post als digitaal. Ook helpen wij onze klanten met het sneller betaald krijgen van facturen.


Alle veelgestelde vragen bekijken (pdf)