Internationale Retouren

Gemak voor uw klant

Met Internationale Retouren heeft u een oplossing voor elk retourproces. Efficiënt, en wel zo gemakkelijk.

Internationale Retouren

Maak het uw Internationale klanten gemakkelijk en kies voor Internationale Retouren. Door uw Nederlandse Antwoordnummer te gebruiken binnen 'Internationale Retouren' biedt u uw klant de mogelijk om antwoordkaarten, enveloppen of pakjes kosteloos naar u te retourneren. Zo neemt u een belangrijke drempel weg.

Internationale Retouren Advies?

Bel ons!

 

 • Hoe werkt het?

  Voor het retourneren van antwoordkaarten, enveloppen en pakjes gebruikt u simpelweg uw Nederlandse Antwoordnummer. Indien u nog niet over een antwoordnummer beschikt, dan kunt u er direct één aanvragen. U heeft hiervoor een klantnummer nodig.

  Formaat en gewicht

  Internationale Retouren Light

  Tot 50 gram wereldwijd
  Tot 500 gram in ruim 25 Europese landen
  Altijd brievenbusformaat: maximaal 2 cm dik

  Internationale Retouren Bulky

  Tot 2 kilogram in ruim 25 Europese landen
  Brievenbusformaat tussen de 500 gram en 2 kg
  Belformaat: dikker dan 3,2cm
  Maximale formaat: L+B+H < 90cm L< 60 cm

  Lay-outvoorwaarden

  Het etiket voor Internationale Retouren moet aan een aantal internationale specificaties voldoen. De juiste adres lay-out is van belang voor de herkenning van uw internationale antwoordstuk.

  1) Priority afbeelding linksboven
  2) Frankeeraanduiding rechtsboven
  3) Twee horizontale zwarte lijnen
  4) Tekst en lijnen donker van kleur
  5) Ondergrond licht van kleur
  6) Naast de verplichte aanduiding in het Frans mag een tweede taal worden gevoerd
  7) De letters IBRS en CCRI geven aan dat het antwoordnummer internationaal wordt gebruikt. Vermeld deze letters vóór het antwoordnummer in de linker bovenhoek en in de adressering
  8) Vermeld onder de plaatsnaam in hoofdletters 'PAYS-BAS’ of ‘THE NETHERLANDS'

  Tarief

  Voor € 160,- (excl. btw) kunt u een jaar lang gebruik maken van uw antwoordnummer waarop u uw internationale post retour kunt ontvangen. PostNL bepaalt de tarieven van de ontvangen retourstukken op basis van het gewicht. Neemt u voor tarieven contact op met uw accountmanager of met de PostNL klantenservice.

 • Internationale Retouren Light

  Reacties op uw aanbiedingen of direct marketing acties stromen binnen omdat reageren voor uw internationale klant slechts een kleine moeite is. Uw klant betaalt immers niets om uw brief of antwoordkaart te retourneren en dat zorgt voor positieve feedback.

  Ook lichte pakjes die door de brievenbus passen komen heel gemakkelijk met Internationale Retouren Light bij u terug. Een kosteneffectieve oplossing voor uw Internationale retouren.

 • Internationale Retouren Bulky

  Verstuurt u geregeld producten naar het buitenland? Dan heeft u uw handen ongetwijfeld ook vol aan de aftersales. Internationale Retouren Bulky biedt uitkomst: uw pakjes komen op eenvoudige wijze bij u terug. Want hoe goed uw product ook is, het kan voorkomen dat uw klant niet tevreden is met de aankoop. Door een afwijkende kleur of maat, bijvoorbeeld. Met Internationale Retouren Bulky maakt u het uw klanten heel gemakkelijk om aankopen te retourneren.

  Denk ook eens aan uw duurzaamheidsbeleid en maak het uw klanten eenvoudig om producten te recyclen. Lege cartridges, bijvoorbeeld. Recycle werkt ook voor ú eenvoudig en efficiënt, wij kunnen u de organisatie van het recycleproces uit handen nemen.

 • Retourneren van pakketten zwaarder dan 2 kg met Track & Trace

  Wilt u het uw klanten mogelijk maken om eenvoudig pakketten tot 30 kg en met Track&Trace te retourneren, dan kunt u gebruik maken van de Easy Return Service.

  De spelregels:

  • Afgeven op het postkantoor
  • Maximale lengte: 150 cm
  • Standaard voor € 500 verzekerd
  • Pakket volgen met Track & Trace
    
 • Downloads

Hulp nodig

Stel hier uw vraag

Contact