Brief buitenland

Brief versturen naar het buitenland

Klanten en relaties in het buitenland? Verstuur uw buitenlandse post dan met de speciale Internationale postzegel. Uw post wordt dan altijd met priority verzonden. U bent dan verzekerd van een snelle aankomst, want uw post gaat met voorrang de grens over.

PostNL biedt u verschillende mogelijkheden om uw brieven te versturen zoals u dat wil:

Brief buitenland

 • Aangetekend - Verstuur belangrijke post met zekerheid van aankomst
 • Verzekerservice - Verzeker uw waardevolle post
 • Spoedservice - Uw post (wereldwijd) met spoed bezorgd

Bestel direct postzegels

via MijnPostShop

 

 • Hoe werkt het?

  Internationale post die niet zwaarder is dan 2 kg kan gewoon in de brievenbus of u levert uw post aan bij een PostNL Business Point. Kleinere hoeveelheden post kunt u ook bij het dichtsbijzijnde PostNL Postkantoor aanbieden of laten ophalen door de Haalservice van PostNL.

  Frankeerwijze
  Uw post kunt u frankeren met:

  • De internationale postzegel

  • envelop voorzien van een voorbedrukte Port betaald-logo en Priority-logo

  • envelop voorzien van een voorbedrukte Port betaald-logo en een Priority-sticker
   (Priority-stickers zijn ook gratis verkrijgbaar op de Postkantoren van PostNL.

  Douaneverklaring
  Voor zendingen met goederen naar landen buiten de EU heeft u een douaneverklaring (CN22)  nodig.

  Formaten en gewichten
  Minimumformaat: 14 x 9 cm
  Maximumformaat: 38 x 26,5 x 3,2 cm
  Maximumgewicht: 2 kg

  Kaarten zonder envelop moeten vlak, rechthoekig en stevig genoeg zijn. Ook mogen de kaarten niet groter zijn dan 23,5 x 16,2 cm.

  Bekijk hier voorbeelden van juist adresseren.

  Verzendtijd
  De verzendtijd van Brief buitenland hangt af van de bestemming. Bekijk de overkomstduur per land. 

 • Wat kost het?

  Het tarief voor uw brief naar het buitenland is afhankelijk van het gewicht.

  Bekijk hier de algemene tarieven voor het versturen van brieven

 • Aangetekend

  Verstuurt u belangrijke post, zoals opzeggingen, aanmaningen of contracten, dan wilt u er zeker van zijn dat uw post bij de juiste persoon aankomt.

  PostNL verstuurt uw buitenlandse aangetekende post altijd via de snelle Priorityservice. Bovendien krijgt uw Aangetekende post een extra zorgvuldige behandeling in een speciaal beveiligd postproces. Het verzendbewijs biedt u juridische zekerheid.

  Hoe werkt het?
  Geef de post die u Aangetekend wilt versturen af bij een Postkantoor of PostNL Business Point bij u in de buurt. U ontvangt dan een verzendbewijs. Bewaar dit verzendbewijs goed, hiermee kunt u aantonen dat u uw zending heeft overgedragen aan PostNL. Let er op dat uw zending voorzien is van de juiste Priority-afbeelding.

  Vind een Postkantoor of brievenbusVind een Postkantoor of Business Point in de buurt

  Wat kost het?
  Bekijk hier de tarieven van Aangetekend buitenland.

  Douaneverklaring
  Binnen Europa wordt voor douaneaangelegenheden onderscheid gemaakt tussen landen binnen en buiten de Europese Unie. Voor zendingen met goederen naar een land buiten de Europese Unie, is de douaneverklaring CN22 vereist.

  Overkomstduur
  De overkomstduur is de tijd tussen het moment dat we uw post in ontvangst nemen en het moment dat we de post bij de geadresseerde bezorgen. De overkomstduur voor internationale post verschilt per land. Bekijk de verzendvoorwaarden voor meer informatie.
  De overkomstduur van Aangetekende Brief buitenland en Brief met Verzekerservice buitenland kan, afhankelijk van het land, afwijken. Gemiddeld doet deze post er 1 dag langer over dan de Priority post, omdat deze post door een extra beveiligd kanaal gaat.  

  Track & Trace
  Via Track & Trace kunt u heel eenvoudig op internet de status van uw zending nagaan. Het aantal landen dat op het Track & Trace systeem is aangesloten breidt zich steeds verder uit. 
   

  Huidige landen die Track & Trace ondersteunen
  BelgiëHongkongPortugal
  DenemarkenHongarijeSingapore
  DuitslandIerlandSlowakije
  EstlandIJslandZweden
  FinlandJapanZwitserland
  FrankrijkLuxemburg

  Verzekerd tegen schade of verlies
  Het kan altijd gebeuren dat uw waardevolle post onderweg beschadigt of kwijtraakt. Mocht dat gebeuren als u die Aangetekend heeft verstuurd, dan heeft u mogelijk recht op een maximale schadevergoeding van € 50,-.

 • Verzekerservice

  Van waardevolle of belangrijke post wilt u zeker zijn dat het aankomt. Ook als u belangrijke post naar het buitenland stuurt. Als u uw post met Verzekerservice buitenland verstuurt krijgt uw post vanaf het moment van afgifte een speciale, veilige behandeling en de ontvanger moet tekenen voor ontvangst.

  Hoe werkt het?
  Geef uw post af bij het Postkantoor, een van de Business Points of Business Balies. U ontvangt een verzendbewijs. Bewaar dit verzendbewijs goed, hiermee kunt u aantonen dat u uw zending heeft overgedragen aan PostNL.

  Vind een Postkantoor of brievenbusVind een Postkantoor of Business Point in de buurt

  Wat kost het?
  Bekijk de tarieven van Verzekerservice buitenland.

  Brief buitenland met Verzekerservice is niet mogelijk naar alle landen. Bekijk het overzicht van landen

  Douaneverklaring
  Binnen Europa wordt voor douaneaangelegenheden onderscheid gemaakt tussen landen binnen en buiten de Europese Unie. Voor zendingen met goederen naar een land buiten de Europese Unie, is het douaneverklaring CN23 vereist.

  Track & Trace 
  Via Track & Trace kunt u heel eenvoudig op Internet de status van uw zending nagaan. Het aantal landen dat op het Track & Trace systeem is aangesloten breidt zich steeds verder uit.

  Huidige landen die Track & Trace ondersteunen
  BelgiëHongkongPortugal
  DenemarkenHongarijeLuxemburg
  EstlandIerlandSingapore
  FinlandIJslandSlowakije
  FrankrijkJapanZweden
   
  Verzekerd tegen schade of verlies
  Het kan altijd gebeuren dat uw waardevolle post onderweg beschadigt of kwijtraakt. Mocht dat gebeuren als u de post met Verzekerservice heeft verstuurd, dan krijgt u een maximale schadevergoeding van €500,- verzekerde bedrag hangt af van de waarde van de inhoud. Bij Brief buitenland met Verzekerservice dient u altijd een Sealbag te gebruiken.

  Sealbag
  Wanneer u uw briefpost met Verzekerservice naar het buitenland wilt verzenden, is een Sealbag verplicht. De Sealbag kost € 2,- inclusief btw en is verkrijgbaar op het Postkantoor of bij PostNL in een winkel.
 • Spoedservice

  Heeft u een zending die u met spoed wilt laten bezorgen in het buitenland? Dan biedt Spoedservice Buitenland van PostNL de ideale uitkomst. Afhankelijk van de bestemming wordt de zending de volgende al werkdag vóór 17.00 uur bezorgd.

  Hoe werkt het?
  Het versturen van een Brief buitenland met Spoedservice regelt u eenvoudig op een Postkantoor bij u in de buurt. Laat bij de servicebalie weten dat u een brief met Spoedservice Europa of Wereld wilt versturen.U krijgt gratis de blauwe verzendzak die speciaal voor deze dienst is gemaakt. Indien de zending niet past in de verzendzak ontvangt u de blauwe Spoedservice sticker die u op het pakket dient te plakken. Het is niet mogelijk om specifieke Spoedservice zegels te bestellen. Zendingen aan postbusnummers, poste restante en antwoordnummers zijn niet toegestaan.

  Vind een Postkantoor of brievenbusVind een Postkantoor of Business Point in de buurt

  Wat kost het?
  Bekijk de tarieven van Spoedservice buitenland.

  Track & Trace
  Via Track & Trace volgt u heel gemakkelijk uw zending. Zo weet u op elk moment precies waar uw pakket is en wanneer het is bezorgd.

  Formaat en gewicht
  Voor het versturen van een zending met Spoedservice Buitenland, gelden de volgende afmetingen en kenmerken: 

  • Maximumgewicht: 30 kg
  • Maximale afmeting: 100cm x 50cm x 50cm

  Vragen over uw Spoedservice zending
  Heeft u vragen over de status van uw zending naar het buitenland met Spoedservice? Neem dan contact met ons op via 058-2333388 op werkdagen (ma t/m vrij) van 08.30 uur tot 18.00 uur.

 • Downloads