Antwoordnummer

Een verhoogde respons op uw mailings

Met een Antwoordnummer betaalt ú de portokosten van een poststuk en niet uw klant. Uw klanten sturen dan gratis hun reactie naar u terug. Hierdoor profiteert u van een verhoogde respons op uw mailings.

Post ontvangen vóór de werkdag begint? Vraag een Postbus aan.

In het begin van de ochtend uw post op kantoor? Dat kan met de Brengservice.

Voordelen van een Antwoordnummer

 • Professionele uitstraling
 • Klanten kunnen zonder eigen kosten reageren
 • Verhoogde respons op uw mailings
 • Uw online verbruik bijhouden met MijnPost

Wat kost het?

De kosten voor een Antwoordnummer hangen af van de hoeveelheid en het gewicht van de poststukken die u ontvangt. Daarnaast betaalt u btw en abonnementskosten.

Tarieven Antwoordnummer brieven

Tarieven Antwoordnummer pakketten

Hoe werkt het?

Een Antwoordnummer is bovendien geschikt voor verschillende soorten zendingen:

 • Aanvraagkaarten
 • Direct mail & reminders
 • Kaarten voor reacties, suggesties of klachten
 • Interne correspondentie
 • Gratis retourneren van goederen
Met een Antwoordnummer krijgt u heel gemakkelijk inzicht in de respons op uw mailings. U bekijkt uw verbruiksoverzicht door in te loggen op MijnPost.

Uw post apart bezorgd binnen 48 uur

Wij zorgen ervoor dat u uw binnenkomende Antwoordstukken apart van uw reguliere post ontvangt binnen 48 uur. Let op: Als u dagelijks maar één Antwoordstuk ontvangt, dan wordt deze bijgevoegd bij uw reguliere post.

Vraag direct een Antwoordnummer aan

Internationaal Antwoordnummer

Doet u vaak zaken met partijen in het buitenland? Dan kan een internationaal Antwoordnummer voor u een uitkomst zijn Met een International Business Reply Service (IBRS) betaalt u de portokosten voor uw buitenlandse klanten, prospects of relaties. Dit maakt u duidelijk door 'Réponse payée / postage paid' op de retourenvelop te vermelden. Meer weten? Kijk op Internationaal Antwoordnummer.

Voorwaarden Antwoordnummer

 • Op het product Antwoordnummer zijn de Algemene Voorwaarden Antwoordnummers van toepassing.
 • Brieven: op Antwoordnummerzendingen zijn de Algemene Voorwaarden voor de universele Postdienst van toepassing. Als er sprake is van tarieven en kortingen waarvoor een volumedrempel geldt, zijn de Algemene Voorwaarden voor het Vervoer van Partijen Buszendingen 2015 van toepassing. In dat geval wordt er ook btw in rekening gebracht.
 • Pakketten: voor pakketten die via het Antwoordnummer worden verzonden, gelden de Algemene Voorwaarden voor Goederenvervoer (tot en met 30 kg belast met btw) of de Algemene Voorwaarden voor de universele Postdienst (tot en met 10 kg vrijgesteld van btw).

Voorwaarden afmetingen

Wij verwerken uw Antwoordkaarten en -enveloppen automatisch. Voor een juiste en snelle verwerking, stellen wij specifieke voorwaarden aan de vorm en afmetingen. Deze kunt u nalezen in de brochure Vormgeven van poststukken. 

Voorwaarden Vormgeven van Poststukken 2014

Voorwaarden Vormgeven van Poststukken 2015

Heeft u een afwijkend ontwerp voor uw Antwoordkaart of -envelop? Wij testen binnen drie werkdagen gratis of uw ontwerp geschikt is. Neem voor meer informatie contact op met onze onze Business Services via telefoonnummer 088 868 68 68 (bereikbaar tijdens kantoortijden).

Antwoordnummer wijzigen

Gaat u verhuizen of wilt u uw bezorgadres wijzigen? Geef uw wijziging dan door via MijnPost.
Nog geen account? Maak een account aan voor MijnPost.

Antwoordnummer stopzetten

Zeg uw Antwoordnummer uiterlijk vier weken voor het einde van het kalenderjaar op waarin u voor het laatst van deze service gebruik wil maken. Bent u hiervoor gemachtigd? Dan kunt u dit doen via MijnPost.

Hebt u geen account?

U kunt hier uw Antwoordnummerovereenkomst opzeggen.

Let op: Komen er na het einde van het contract nog Antwoordstukken binnen? Dan worden deze aan u doorgestuurd. Voor deze stukken betaalt u een tarief per stuk plus een Postzegel 1. Informeer uw klanten daarom tijdig.

Dit wordt niet getoond

Dit wordt niet getoond

Chatten

Start direct een chatgesprek met een van onze adviseurs. Voor vragen over Track & Trace verzoeken wij u te kiezen voor een andere contactoptie.

Direct chatten

We zijn tijdelijk niet bereikbaar via WhatsApp

Videochatten

U kunt ook een chat aangaan door gebruik te maken van videoverbinding.

Direct videochatten