Belangrijk bericht

Adrescheck is de opvolger van de AdresXpress

Adrescheck volgt AdresXpress op

Nieuw platform is beter op de toekomst gericht

Adrescheck volgt AdresXpress op

Nieuw platform is beter op de toekomst gericht

PostNL heeft een nieuw platform ontwikkeld dat gereed is voor de toekomst. Dit platform heeft een nieuw protocol waarin een webservice kan worden aangeboden. AdresXpress dat u nu bij ons afneemt, werkt nog met een SOAP protocol. Dit is een verouderd protocol met beperkter datacapaciteit dan recente protocollen.

De Adrescheck API werkt – net als andere API’s – met het nieuwe JSON REST protocol, waarbij er meer data in één keer over de lijn getransporteerd kan worden, zonder dat dit ten koste gaat van de snelheid. Wij stappen over omdat we zien dat consumenten en bedrijven steeds vaker digitaal handelen, waardoor de behoefte aan datacapaciteit groeit. Om ervoor te zorgen dat er geen digitale files ontstaan, gaan wij mee met onze tijd en stappen wij over op een sneller protocol.

Voordelen Adrescheck en varianten

Er zijn 2 soorten Adrescheck: de Adrescheck Nationaal en de Adrescheck Nationaal Basis. Beide API’s werken in principe op dezelfde manier, alleen is de Basisversie op reeksniveau, terwijl de Nationaal-versie op huisnummer niveau werkt.

Beide Adrescheck API’s hebben een aantal voordelen:

  • Hogere kwaliteit en betrouwbaarheid voor dezelfde prijs, dankzij 100% correcte output
  • Unieke logica in de zoekfunctionaliteiten van Adrescheck geeft betrouwbaar resultaat
  • Wij investeren de komende jaren intensief in de productontwikkeling van de diverse Adrescheck API’s
  • Adrescheck maakt gebruik van realtime dataontsluiting met een hoge verversingsgraad
  • Eenvoudige implementatie van alle API’s (plug & play)
  • Door het gebruik van de diverse API’s krijgt u meer inzicht in en daardoor meer controle op uw eigen keten
  • De facturatie van de nieuwe API’s is simpel en overzichtelijk
  • PostNL API’s zijn onderling te combineren (mix & match)
  • U kunt er op vertrouwen dat PostNL er altijd voor zorgt dat haar producten en oplossingen voldoen aan de laatste wet- en regelgeving

Consequentie overstap naar Adrescheck

Kiest u voor de Adrescheck API, dan kiest u voor een ander protocol. Belangrijk is dat uw systemen compatibel zijn met het JSON REST protocol. Wanneer dit het geval is, is de overstap naar de Adrescheck gemakkelijk. Meer technische informatie kunt u vinden op de developer’s portal van PostNL.

Mocht dit niet het geval zijn, dan kunnen we samen kijken welke oplossingen we kunnen gebruiken om toch aangelijnd te blijven. Stuur dan een e-mail naar datasolutions@postnl.nl met de melding 'Niet compatibel met JSON'.

Stuur een e-mail

Aanvraag testaccount Adrescheck API

Probeer een van de Adreschecks nu één maand uit en ervaar zelf wat dit voor u en uw klanten betekent. U ontvangt gratis én vrijblijvend 250 tikken voor een van de Adreschecks. U ontvangt binnen twee werkdagen na aanvraag uw persoonlijke inloggegevens.

Vraag testaccount aan

Extra vragen overstappen naar Adrescheck

Mocht u nog meer technische vragen hebben over de Adrescheck API, raadpleeg dan de developer’s portal van PostNL of stel uw vraag via onderstaand formulier.

optioneel