Start Haal- en Brengservice met elektrische bakfietsen/voertuigen in Amsterdam

Vanaf juni 2017 bezorgen (en halen) we in de binnenstad van Amsterdam post met de elektrische bakfiets/voertuig. Op deze manier helpen we de binnenstad leefbaarder te houden. En natuurlijk is het ook een stuk beter voor het milieu.

Het verkeer in de binnenstad wordt steeds drukker en daarnaast stellen gemeentes steeds strengere eisen aan vervoer in de binnensteden. Vervuilende voertuigen mogen straks niet meer de binnenstad in. Wij willen een positieve bijdrage leveren aan de samenleving. Zo zoeken wij continu naar slimmere en duurzame manieren om post en pakketten te bezorgen. Zoals met de elektrische bakfiets. Met de elektrische bakfiets zorgen we voor minder CO2- en fijnstof-uitstoot. We voegen aan het bestaande netwerk speciale fietsoverslagpunten toe. Vanuit deze locaties kan met de elektrische bakfietsen efficiënt bezorgd worden.

Elektrische bakfiets

In de toekomst gaan we ook in andere steden zakelijke post en een deel van de pakketten bezorgen met elektrische bakfietsen en andere elektrische voertuigen. Dit is een logische vervolgstap op de stappen die we al zetten in het duurzamer bezorgen van post en pakketten. En die past bij onze duurzame ambities en strategie.

Veelgestelde vragen

Wat is de planning?

Wat zijn de voordelen van de elektrische bakfiets?

Om welke postcodes/welk gebied in Amsterdam gaat het precies?

Kunnen post en pakketten niet makkelijk gestolen worden uit de bakfiets?

Bij mij komt nog een auto, waarom komt er bij mij geen fiets?

Kunnen jullie niet in alle steden (of op grotere schaal) met de elektrische bakfiets gaan bezorgen?

Gaan alle PostNL-auto’s weg uit de binnenring?

Verandert er nog iets voor klanten?

Wat doet PostNL verder aan elektrisch rijden?

Wat moet ik doen om mijn post met de elektrische bakfiets te laten bezorgen?