Menu
Bestel op tijd

Wees voorbereid

en bestel op tijd!

Wees voorbereid: drukte op komst

Ieder jaar wordt er meer online besteld, waardoor de webwinkels en bezorgers het extra druk hebben in deze periode. Wees daarom voorbereid en bestel op tijd.

Wees voorbereid: drukte op komst

Ieder jaar wordt er meer online besteld, waardoor de webwinkels en bezorgers het extra druk hebben in deze periode. Wees daarom voorbereid en bestel op tijd.

Verdubbeling capaciteit

Dit jaar wordt weer een recordaantal online bestellingen verwacht. We bestellen ook rondom de feestdagen steeds meer online. Het wordt daarom elk jaar drukker voor alle webwinkels en bezorgers om alles te verwerken. Wij verdubbelen in deze periode onze capaciteit tot wel 1,5 miljoen pakketten per dag!

Weten hoe het achter de schermen werkt? Bekijk de video.

Hoeveel pakketten verwerken wij?

Normaal gesproken verwerken we 800.000 pakketten per dag. In deze drukke periode is dat regelmatig het dubbele. Het kan op sommige dagen voorkomen dat een klein deel van het extra aantal pakketten er iets langer over doet dan je van ons gewend bent. Dit deel hebben we rood gemaakt. Voor de meest actuele status van jouw pakket adviseren we je om de track & trace informatie te raadplegen.

Druktemeter week 51Druktemeter week 52

Dit is een indicatie van het aantal pakketten dat we in deze periode verwachten te verwerken.

Tips voor mooie feestdagen

Natuurlijk doen we er alles aan om jouw pakketten op tijd te bezorgen. Help ons een handje en bestel op tijd. Zo zijn we samen voorbereid op de feestdagen.

Tip 1: Houd rekening met de bezorgtijd vanuit de webshop

Heb je al iets in gedachten? Kijk dan goed naar de levertijd van het product en/of de webwinkel. Deze kunnen verschillen. Ook kan het door de feestdagendrukte langer duren dan gebruikelijk. Wees deze drukte voor en bestel cadeaus op tijd.

Tip 2: Volg je cadeaus met de PostNL-app

Volg je bestelling via track & trace in de app, zodat je weet wanneer het aankomt. Zet de notificaties aan in de app en we sturen je een update over de bezorging. Of wijzig je bezorging en laat je pakket direct bezorgen op een PostNL-locatie. Zo weet je zeker dat je cadeau niet al stiekem wordt uitgepakt.

Heb je de app nog niet? Download ‘m nu!
App StoreGoogle Play

Tip 3: Houd je mailbox in de gaten voor aanbiedingen

Begin november beginnen de webwinkels al met mooie aanbiedingen. Houd daarom je mails én de webwinkels in de gaten en profiteer van kortingen!

Tip 4: Bestel zoveel mogelijk in 1 keer bij dezelfde webwinkel

Hoe eerder je bestelt, des te groter de kans dat je alles op tijd in huis hebt om klaar te zetten voor het grote feest. Je helpt het milieu ook een handje door minder CO2-uitstoot. Ook kunnen we meer pakketten bezorgen in één pakketbus.