Klok

Tip 1: Bestel doordeweeks

Bestel doordeweeks en ruim voor de dag dat je je cadeautjes nodig hebt. Houd ook rekening met de drukste dagen voor pakketbezorging rondom de feestdagen. Hoe dichter op Black Friday (25 november) en Sinterklaas (5 december) hoe drukker het is.

Tip 2: Check de levertijd

Kijk goed naar de levertijd van het product en/of de webwinkel. Deze kan door de feestdagendrukte langer zijn dan gebruikelijk. Daarnaast help je het milieu ook een handje als je zoveel mogelijk bij één webwinkel bestelt. Zo kunnen we namelijk meer pakketten bezorgen met één ritje.

Bezorgvoorkeuren

Tip 3: Stel je bezorgvoorkeuren in

Stel gemakkelijk 1 keer je bezorgvoorkeuren in voor al je pakketten. Dan hoef je niet thuis te blijven voor de pakketbezorger. En kun je gewoon op pad als je een pakketje verwacht!

Tip 4: Kies voor een pakket- en briefautomaat

Handig: kies voor bezorgen op een PostNL-punt als je iets bestelt. Selecteer vervolgens een pakket- en briefautomaat in de buurt en haal je pakket op wanneer het jou uitkomt. De meeste zijn 24/7 open!

Bezorgvoorkeuren

Tip 5: Meld je aan voor de nieuwsbrief van je favoriete webshop

Wacht niet op Black Friday! De meeste webwinkels geven al eerder kortingen. Wachten met bestellen is dus in veel gevallen helemaal niet nodig.

Tip 6: Download de PostNL-app

Download de PostNL-app. Dan heb je altijd de laatste informatie over je pakket bij de hand, gewoon op je telefoon. Zet ook de notificaties aan in de app, dan sturen we je een berichtje over de bezorging. Je kunt in de PostNL-app zelfs zien hoe druk het is bij jouw PostNL-punt. Zo vermijd je de drukte bij het ophalen van jouw pakketje. Ideaal!