Het kerstgevoel op een postzegel

Wie was er zo gek van Wham! en heeft zelfs de clip 'Last Christmas' nagedaan? En wie liet haar zoon in het verhaal van 'Rudolph the red nosed reindeer' geloven? Anita Witzier, Irene Moors, Tim Hofman en anderen vertellen over hun mooiste kerstherinneringen. Samen met jonge kunstenaars hebben zij dit kerstgevoel overgebracht op de Decemberzegels van dit jaar. De kunstenaars zijn geselecteerd door MOAM, een stichting die creatief talent een podium geeft.

Het kerstgevoel op een postzegel

Wie was er zo gek van Wham! en heeft zelfs de clip 'Last Christmas' nagedaan? En wie liet haar zoon in het verhaal van 'Rudolph the red nosed reindeer' geloven? Anita Witzier, Irene Moors, Tim Hofman en anderen vertellen over hun mooiste kerstherinneringen. Samen met jonge kunstenaars hebben zij dit kerstgevoel overgebracht op de Decemberzegels van dit jaar. De kunstenaars zijn geselecteerd door MOAM, een stichting die creatief talent een podium geeft.

De Decemberzegels van 2017

door jonge kunstenaars en bekende Nederlanders

Anita WitzierRuth JacottLieke van LexmondIrene MoorsRene en Natasja FrogerTim HofmanJanny van der HeijdenTineke SchoutenWendy van DijkLoretta Schrijver

Anita Witzier & Noushka Huijg

Detail beeld Anita Witzier

"In de kerstboom hangt altijd een heel eenvoudig oud kerstklokje, wit met zilveren, glitters, dat nog van mijn ouders was."

"Mijn dochter en ik tuigen samen de boom op en omdat ik elk jaar één nieuw ding mag kopen, is ‘ie nogal ‘eclectisch’. Zo hangen er ballen in die de kinderen vroeger hebben gemaakt, maar ook lelijke vilten sterren."

Lees het hele verhaal van Anita

Ruth Jacott & Adrian & Gidi

Detail beeld Ruth Jacott

"Met kerst draai ik naast kerstliedjes ook altijd gospelmuziek. Ik haal daar heel veel kracht energie uit."

“Ik weet nog goed hoe kerst bij mij ging, vroeger thuis. Er werd een grote tafel gedekt met veel Surinaams eten. Als je normaal een klein kippenpootje kreeg, kreeg je met Kerst een grote bout. En er was pom en pastei, heerlijk. "

Lees het hele verhaal van Ruth

Lieke van Lexmond & Loutje Hoekstra

Detail beeld Lieke van Lexmond

"Aan het eind van het jaar blik ik altijd terug op wat er gebeurd is. Afgelopen jaren was dat heel veel moois: ik heb de liefde van mijn leven ontmoet en Vik en Zef zijn geboren."

"Ik heb een zwak voor Kerst. Het is een bijzonder moment in het jaar, met behalve terugblikken op wat er allemaal gebeurd is, ook vooruitkijken naar wat leuk zou zijn het komende jaar."

Lees het hele verhaal van Lieke

Irene Moors & Emilie van Spronsen

Detail beeld Irene Moors

"22 jaar geleden ging ik met vrienden naar Ameland. We maakten daar ons eigen Wham!-huisje, inclusief spuitbussen met sneeuw."

“Mijn liefde voor Kerst is begonnen toen ik de clip van Wham zag met Last Christmas. Dat is toch wat iedereen wil? Met z’n allen in een huisje, zingen en verliefd zijn, pure romantiek."

Lees het hele verhaal van Irene

René & Natasja Froger & Anne Claire de Breij

Detail beeld Rene & Natasja Froger

"Bij ons thuis in de Jordaan werd altijd muziek gemaakt met de feestdagen. Iedereen kon wel zingen en we speelden zo’n beetje allemaal accordeon."

René: “Als de kinderen komen is alles hier versierd. We hebben hele grote kerstballen, die we buiten ophangen en er is een “Meet-the-Frogers”-appgroep, waar we vooraf alles op bespreken."

Lees het hele verhaal van René & Natasja

Tim Hofman & Jesse Strikwerda

Detail beeld Tim Hofman

"Kerst betekent voor mij de jaren 80. Elk jaar draaien we muziek uit die tijd, het staat voor de zorgeloosheid van mijn jeugd."

“Kerst is in dit drukke bestaan een ankerpunt, waarin we bij elkaar komen. Het is de leukste jeugdherinnering die ik heb: jaren ’80 muziek en geen stress. Elk jaar draaien we George Michael, Prince, David Bowie en Genesis."

Lees het hele verhaal van Tim

Janny van der Heijden & Arjen Roos

Detail beeld Janny van der Heijden

"Met kerst is er natuurlijk taart. Zelfgebakken of het lekkerste van de banketbakker. Genieten hóórt bij die dagen."

"Mijn kerst is nogal over de top: een grote kerstboom en heel veel pakjes. Ik ben al vanaf de zomer bezig met inkopen, vooral voor mijn twee kleindochters van 1 en 4."

Lees het hele verhaal van Janny

Tineke Schouten & Jessica Nielsen

Detail beeld Tineke Schouten

"Ik vier de feestdagen met mijn dochter en de kinderen in Miami, we gaan dan ook naar de Amerikaanse kerkdienst."

“Met Kerst gaat het niet om de cadeaus. Eigenlijk ben ik heel gelovig in de zin van: basic, nobel, nadenken over de wereld. Met kerst wordt een kind geboren. Het is een tijd van troost in de koude winter."

Lees het hele verhaal van Tineke

Wendy van Dijk & Sella Molenaar

Detail beeld Wendy van Dijk

"Mijn kerst is licht: de zon schijnt op alle vlakken. We vieren kerst in het zomerse Zuid-Afrika en ik ben omringd door al mijn dierbaren."

"Kerst is een tijd van emotie. Ik ben gek op de boom, de lichtjes, de muziek. ‘All I want for Christmas is you’ en ‘Last Christmas’ natuurlijk. Dat was mijn lied tijdens mijn hele jeugd. Ik kan die clip uittekenen en ik was smoorverliefd op George Michael."

Lees het hele verhaal van Wendy

Loretta Schrijver & Lieke van der Vorst

Detail beeld Loretta Schrijver

"Ik ben een echte dierenvriend en gun daarom ook alle dieren een fijne kerst."

“Met kerst ga ik bij niemand op visite en niemand komt er bij mij in. Ik zit alleen op de bank en weiger geforceerd leuk te doen. Ik vind de kerstgedachte wel mooi, maar dan 365 dagen per jaar en niet per se op 25 december."

Lees het hele verhaal van Loretta