Menu
Bestel op tijd

PostNL is dé verzendmethode binnen Marktplaats

Heb je iets gekocht of verkocht op Marktplaats? Ontdek hier de voordelen van verzenden en ontvangen met PostNL via Marktplaats.

De voordelen

  • Verzendlabel scannen, niet meer printen
    Als verkoper ontvang je de barcode van het verzendlabel direct in Marktplaats Berichten en in je mailbox, dus heb je deze bij de hand als je je pakket aflevert. Even laten scannen op een PostNL-punt en het label wordt direct uitgeprint, inclusief adres van de koper. Zelf printen hoeft niet meer.
  • Track & trace, direct in Berichten
    Of je nu de verkoper of koper bent: je kunt het pakket beiden direct volgen; van sortering tot bezorging! De track & trace-code ontvang je allebei automatisch in Berichten.
  • Geen verzendkosten voorschieten
    Als verkoper hoef je de verzendkosten niet meer voor te schieten als je via Berichten een Betaalverzoek stuurt. Als koper betaal je namelijk direct de verzendkosten met het Betaalverzoek via Marktplaats.

Meer weten over verzenden met PostNL via Marktplaats?

Lees meer

Pakket of brievenbuspakje?

Wil je een boek, jurkje of iets anders kleins versturen? Verstuur het dan als brievenbuspakje. Het pakketje kan gewoon door de brievenbus, dus de ontvanger hoeft hier niet voor thuis te blijven. Je verstuurt het al vanaf € 4,10. Een brievenbuspakje is maximaal 38 x 26,5 x 3,2 cm groot en 2 kg zwaar. En daar kan veel in!

Is jouw zending groter of zwaarder? Dan verstuur je het als pakket. Het is belangrijk dat je een pakket op de juiste manier verpakt. Zodat het onbeschadigd, op tijd en bij het juiste adres wordt bezorgd. Het verzenden van een pakket tot 10 kilo kost € 6,75.

Bekijk alle tarieven

Bezorgtijden


Afgeven bij PostNL-punt voor 17.00 uur* op
Eerste aanbieding bij de ontvanger in Nederland op
Maandag
Dinsdag
Dinsdag
Woensdag
Woensdag
Donderdag
Donderdag
Vrijdag
Vrijdag
Zaterdag
Zaterdag
Dinsdag
Zondag
Dinsdag
*Als je maandag t/m vrijdag uiterlijk om 17.00 uur (maar altijd een half uur voor sluitingstijd) jouw pakket aanlevert, probeert PostNL het pakket binnen 24 uur te bezorgen.