Menu

Pakketten voormelden en frankeren voortaan via Mijn PostNL

Het aanmelden en frankeren van pakketten kunt u bij PostNL op vele manieren doen. We werken toe naar een steeds meer gedigitaliseerde vorm voor dit deel van onze dienstverlening. Mijn PostNL is hierbij het platform voor nu en de toekomst om deze zaken te doen.

Pakketten voormelden en frankeren voortaan via Mijn PostNL

Mijn PostNL is onze online zakelijke omgeving waarin u alle pakketgerelateerde zaken regelt. Hier kunt u terecht voor het voormelden van pakketten en genereren van labels en barcodes. Ook zijn er veel mogelijkheden op het gebied van het volgen van uw zendingen en het terugzien van facturen.

Stoppen van het aanbieden van pakketten via het P1700 formulier

Met de introductie van Mijn PostNL zullen we gaan stoppen met het aanbieden van pakketten via het zogeheten P1700 formulier. Dit formulier is nu nog in digitale vorm te vinden in onze voormeld-applicaties MijnPost en Mijn PostNL, maar zal per 1 juni niet langer beschikbaar zijn. Vanaf 1 oktober zullen we ook niet langer het P1700 formulier in papieren vorm aan de PostNL Business Balies of PostNL locaties accepteren.

Wat betekent dit concreet?

Op het P1700 formulier kunt u nog steeds postale zaken aanmelden en aanbieden. Voor het aanbieden van pakketten geldt echter dat dit niet meer kan. Het gaat hierbij om de productcodes 3085 en 3062.

Vraag nu uw account aan voor Mijn PostNL

Met Mijn PostNL bieden we u dus het alternatief om op een snelle en efficiƫnte manier uw pakketten aan te melden en aan te bieden. Om gebruik te maken van deze zakelijke omgeving maakt u een account aan op mijn.postnl.nl. Ook kunt u contact met ons opnemen op telefoonnummer 088 868 68 68. We helpen u graag verder.

Heeft u nog vragen?

Neem dan gerust contact met ons op. U kunt ons bereiken op telefoonnummer
088 868 68 68 of per e-mail.

Stuur een e-mail