Menu
Voorjaarsklassiekers

De voorjaarsklassiekers

Ons peloton kan niet wachten. En jij?

De voorjaarsklassiekers staan voor de deur!

Heb je de spierpijn van de eindejaarssprint nét uit de kuiten staat er weer een lente voor de deur. En die zit traditiegetrouw tot de nok toe vol met voorjaarsklassiekers: Pasen, Koningsdag, Hemelvaart en Pinksteren, om er maar een paar te noemen.

Stuk voor stuk wedstrijdjes waar we echt nog wel even voor moeten aanzetten als we ze winnend willen afsluiten. Daarom informeren we je hier over de aanpassingen in ons proces, de belangrijke deadlines en geven we je een aantal koerstips om zonder schrammen de finish te halen.

Om goed voorbereid aan de start te verschijnen, hebben we de hulp ingeschakeld van Laurens ten Dam. Na jarenlang als profrenner klassiekers te hebben gereden vertelt hij ons uit eigen ervaring wat werkt en niet werkt.

Dit seizoen kun je ook op zondag volle bak leveren

We schakelen een tandje bij de komende periode. Zo investeren we bijvoorbeeld in extra capaciteit op de zondag. Op die manier kunnen we zoveel mogelijk pakketten verwerken en zorgen we ervoor dat je verspreid over de week kunt aanleveren. Om te kunnen zegevieren in de voorjaarsklassiekers raden we je aan gebruik te maken van het aanlevermoment op zondag.

Kom in de (equal) flow!

Om deze voorjaarsklassiekers probleemloos te kunnen winnen is het nog altijd belangrijk te zorgen voor een equal flow. Dit doe je door het spreiden van actieperiodes, het aanpassen van je bezorgbelofte en het verspreiden van aanlevering over verschillende dagen en weken. Dus vermijd de drukste momenten! Alleen zo kunnen we alle pakketten op tijd verwerken en zorgen dat ze bij de ontvanger komen.

Waarom is dit belangrijk?

  • Minder piekbelasting, omdat het werk wordt verspreid
  • De werkdruk wordt beter verdeeld bij je klantenservice
  • Meer capaciteit bij PostNL om alle pakketten te verwerken
  • Meer overzicht en rust

Zo zorgen we samen voor de best mogelijke kwaliteit en maken we klantverwachtingen waar.

De racende reporter is terug!

Onze racende reporter Frank Evenblij brengt — na eerder al de eindejaarssprint op de voet te hebben gevolgd — verslag uit van de voorjaarsklassiekers. Hij gaat langs klanten en collega’s van PostNL om te ontdekken hoe het bij de deelnemers staat met de verzuring in de kuiten!

Bekijk de serie Watch video with English subtitles

Koerstips

De voorjaarsklassiekers zijn wedstrijdjes die je niet zomaar even winnend afsluit. Dat vergt de nodige voorbereiding en training. Van ons en van jullie. Daarom hebben wij de belangrijkste koerstips op een rij gezet.

Regel je haalservice via Mijn PostNL

Via Mijn PostNL heb je inzicht in je haalafspraken. Bekijk wat er voor jou gepland staat en volg de status van je afspraken. Ook kun je eenvoudig extra volume of een extra haalafspraak aanvragen. Heb je een rustdag? Zet je haalafspraak dan tijdelijk stop.

Afwijkende aanlever- en bezorgdagen

Met al die klassiekers op het programma is er sprake van afwijkende aanlever- en bezorgdagen voor post en pakketten. Het is van belang om hier rekening mee te houden. Dat voorkomt dat je pakketjes achterop raken - en daarmee teleurstellingen.