Menu
desktop

Dylan, pakketbezorger

“Ik bezorg niet alleen pakketjes. Ik bezorg ook een glimlach.”

“Waarom ik bij PostNL ben gaan werken? Omdat je PostNL overal ziet. Je ziet altijd wel ergens een busje rondrijden. Als je werkt voor zo’n groot bedrijf, voelt dat gewoon als een eer. Je maakt deel uit van een team dat sterk en belangrijk is. Dat leek me wel wat.”

Een betekenisvolle bijdrage

“Voordat ik bij PostNL werkte, bestelde ik best vaak pakketjes. Ik zat thuis te wachten tot het moment dat het geleverd werd. Als het dan zover was, kreeg ik zo’n blij gevoel. Dat gevoel wilde ik ook aan andere mensen geven. Het was dan ook een logische stap om pakketbezorger bij PostNL te worden. Nu werk ik enthousiast mee aan het dagelijks wonder: het bezorgen van 8 miljoen brieven en 665.000 pakketten.”

Een lach op het gezicht

“Elke dag is anders bij de post. Ik maak eigenlijk alleen maar leuke dingen mee. Het klantencontact is ook echt wat deze baan zo leuk maakt. Zodra iemand de bus ziet, of jou ziet uitstappen in je oranje polo, gaat de deur al open. Lachend ontvangen mensen hun pakket. Je hebt ook veel interactie met je klanten. Je vraagt hoe het met ze gaat, zij vragen hoe het met jou is. Ik haal daar heel veel energie uit.”

Hart voor de mensen

“Ik doe vaak iets extra’s en zet me echt in om de favoriete bezorger te zijn voor mensen en bedrijven in ons land. Zo help ik af en toe toeristen die de weg vragen en probeer ik altijd mijn bus zo te parkeren dat ik niemand tot last ben. Toen ik laatst een pakketje bij iemand bezorgde, zag ik dat zij die dag jarig was en een feestje gaf. Ik heb toen iedereen die aanwezig was gefeliciteerd. Dat werd enorm gewaardeerd!”

De hele dag mensen blij maken

“Als pakketbezorger heb je veel verantwoordelijkheid. Je hebt natuurlijk een heleboel pakketten in je bus liggen waar jij de verantwoording voor draagt: je moet ervoor zorgen dat ze op tijd en heel aankomen op de plaats van bestemming. Particulieren en bedrijven die een pakketje verwachten, hebben het vaak die dag ook echt nodig. Als jij dat mogelijk maakt, dan is dat natuurlijk fantastisch. Je bent echt de verbinder tussen verzender en ontvanger, tussen bedrijven en mensen.”

Een baan met ongekend veel vrijheid

“Natuurlijk moet je er wel voor zorgen dat je de pakketjes op het juiste tijdstip bezorgt. Dat kan soms een uitdaging zijn, waarbij het hard werken is. Maar tegelijkertijd heb je ook veel vrijheid. Je bent je eigen baas en kunt veel dingen op je eigen manier doen. Dat wil toch iedereen?”

Ambitie om door te groeien

“Werken bij PostNL heeft mij heel veel gebracht. Er is ruimte om te groeien. Zo heb ik de kans gekregen om een interne opleiding tot planbaliemedewerker te volgen. Een keer in de negen dagen ga ik hiervoor naar school. De andere dagen leer ik over de verschillende taken en werkzaamheden die bij de functie horen. Omdat het een BBL-opleiding is, krijg je ook tijdens de opleiding al goed betaald. En aan het einde van het traject wacht er natuurlijk een diploma op me.”

Word mijn nieuwe collega

Wil jij net als Dylan aan de slag met een leuke baan met veel vrijheid en klantcontact en waarbij je elke dag een lach op je gezicht hebt? We zijn door heel Nederland op zoek naar enthousiaste collega’s.

Solliciteer nu!