Menu
Postbezorger Anita

Anita, postbezorger

“Ik ben er trots op om het visitekaartje van PostNL te zijn.”

“Een baan zonder stress, waarbij aan het einde van de dag mijn taken echt af zijn: daar was ik naar op zoek. De functie van postbezorger lijkt wel voor mij gemaakt. Lekker buiten zijn, veel beweging en als de werkdag is afgelopen ‘tas leeg, hoofd leeg’. Ook maak je echt een verschil. Jij regelt voor de verzender van de post dat het goed bij de ontvanger aankomt. En je betekent iets voor de mensen op straat, waar je veel contact mee hebt.”

Samenwerken in een verbonden cultuur

“Werken bij PostNL heeft een heleboel voordelen. Zo is er bijvoorbeeld een online leerplatform waar je allerlei cursussen vindt. Dat vind ik geweldig, want zo kan ik me blijven ontwikkelen. Maar ook het contact dat ik met mijn collega’s heb, maakt het werk ontzettend leuk. ’s Ochtends zien we elkaar altijd even op het depot, wanneer we de post ophalen. We maken altijd even een praatje, er wordt gevraagd hoe met je gaat, er is tijd voor een grapje… Je merkt dat we allemaal dezelfde mentaliteit delen om elke dag de post netjes af te leveren bij alle particulieren en bedrijven. Dat verbindt ons.”

“Vanaf het moment dat je als postbezorger over straat gaat, zijn de mensen nog vriendelijker.”

Favoriete postbezorger

“Het is ontzettend leuk om te merken hoe mensen op je reageren als je eenmaal in je bedrijfskleding loopt. Je wordt vaak begroet en mensen zijn extra vriendelijk. Het contact dat ik met mensen in mijn wijk heb, is dan ook ontzettend goed. Zo is er een dame die me eens vertelde dat ze op donderdag altijd denkt: hé, wat leuk, vandaag komt mijn favoriete postbezorger weer. Dat is natuurlijk fijn om te horen. Ik ben er dan ook trots op om het visitekaartje van PostNL te zijn.”

Betekenisvolle momenten

“Dankzij mijn werk maak ik met regelmaat mooie momenten mee. Zo heb ik eens een kleutertje geholpen die door miscommunicatie het huis van de oppas niet in kon. Een buurtbewoonster wist waar hij op school zat. Ik heb het jongetje toen onder mijn hoede genomen en naar zijn juffrouw gebracht. Een week later kwam ik zijn vader tegen die me hartelijk bedankte voor mijn hulp. Het deed me enorm goed dat ik met zo’n kleine actie zo’n groot verschil kon maken voor iemand anders.”

Word mijn nieuwe collega

“Ben jij helemaal enthousiast geworden na mijn verhaal? En wil jij ook een baan met betekenis, waarbij je in de frisse buitenlucht werkt en veel klantcontact hebt? Ik zeg: doen! Solliciteer en word mijn nieuwe collega!”

Bekijk de vacatures

De ervaring van Richard

Panel Richard

Richard vindt postbezorger de perfecte baan.

Lees het verhaal van Richard