Menu
Postbezorger Richard

Richard, postbezorger

“Niet alleen voor mijn collega’s zet ik een stapje extra, ook voor de mensen bij wie ik de post bezorg.”

“Eigenlijk moet ik mijn vader bedanken voor mijn baan. Hij werkt sinds enkele jaren als postbezorger bij PostNL en is daar reuze enthousiast over. Toen ik op zoek was naar nieuw werk waarbij ik lekker in de buitenlucht kon zijn, was de keuze natuurlijk snel gemaakt. Ik voel me helemaal op mijn plek en heb, net als hij, enorm veel plezier in mijn werk.”

Samen aan het werk

“Ik ben er trots op dat ik bij zo’n groot bedrijf werk. Natuurlijk ken je niet al jouw collega’s persoonlijk, maar je groet elkaar wel altijd als je een andere post- of pakketbezorger op straat tegenkomt. Al zijn er ook veel directe collega’s met wie ik intensiever contact heb. Als ik op tijd klaar ben met het bezorgen van mijn post, bel ik weleens een collega op. Heeft hij of zij nog veel te doen, dan zoek ik diegene op en bezorgen we samen de resterende post. Dat is voor mijn collega wel zo fijn, want dan kan hij of zij ook lekker op tijd naar huis.”

Persoonlijk overhandigen

“Niet alleen voor mijn collega’s zet ik een stapje extra, ook voor de mensen bij wie ik de post bezorg. Bij winkeliers overhandig ik de post bijvoorbeeld altijd persoonlijk. Zo zijn zij er verzekerd van dat zij hun brieven en pakketjes altijd in goede staat ontvangen.”

Soms harder, soms langzamer

“Wat harder lopen is belangrijk, maar soms gaat het er ook om dat je juist een stapje terug doet. Dat je de tijd neemt voor mensen. Iemand die vraagt waar de dichtstbijzijnde brievenbus is, wijs ik graag de weg. En bij ouderen die op een hogere etage wonen, breng ik altijd netjes de post naar boven. Voor mij is het een kleine moeite, voor hen is het echt van betekenis.”

“Dat contact met mensen, daar haal ik ontzettend veel energie uit.”

Een grote glimlach

“Ik merk dat het erg gewaardeerd wordt als je extra je best doet voor mensen. Zo staat er weleens een kopje koffie of thee voor me klaar. Maar ook een glimlach is al een grote beloning voor mijn werk. Dat contact met mensen, daar haal ik ontzettend veel energie uit.”

Word mijn nieuwe collega

“Voor mij is postbezorger bij PostNL echt de perfecte baan. Misschien voor jou ook wel! Ben jij op zoek naar werk waarbij je lekker in de buitenlucht bent, waarbij je enorm veel vrijheid hebt en waarbij je veel in contact komt met mensen? Solliciteer dan en word mijn nieuwe collega!”

Bekijk de vacatures

De ervaring van Anita

Panel Anita

Anita is de favoriete postbezorger van haar wijk.

Lees het verhaal van Anita