Eerste elektrische PostNL-vrachtwagen rijdt in Utrecht

PostNL heeft zijn eerste elektrische vrachtwagen in gebruik genomen. Met deze elektrische vrachtwagen halen we in Utrecht bij steeds meer zakelijke klanten pakketten op. Hiermee zet PostNL een volgende stap in de verdere verduurzaming van het hele bezorgproces, nu specifiek in het grootvervoer.

Duurzaam onderweg

PostNL wil samen met zijn klanten de e-commercemarkt steeds duurzamer maken. De introductie van de elektrische vrachtwagen is een belangrijke volgende stap in deze ambitie: de vrachtwagen maakt het mogelijk om ook met grootvervoer elektrisch te rijden in de stad. En waar elektrische rijden nog niet mogelijk is, zetten we in op duurzame brandstoffen (zoals HVO100). 

Verduurzaming vervoer 

De afgelopen jaren nam PostNL al tal van stappen om het logistieke proces te verduurzamen. We halen de overbodige lucht uit pakketten. We bundelen de breng- en retourlogistiek. We adviseren consumenten over duurzame keuzes. En we verduurzamen dus ons wagenpark. Zo rijden we al langere tijd met elektrische fietsen, scooters, bussen en LEVV’s. Inmiddels is 70% van al onze gemotoriseerde voertuigen verduurzaamd, hebben we ruim 2.000 elektrische voertuigen in onze vloot rijden, en bezorgen we dagelijks miljoenen brieven en pakketten lopend of met de fiets. Op deze manier willen we stap voor stap onze bezorging verduurzamen en daarin voorop blijven lopen. 

Erkenning vanuit logistieke sector 

PostNL krijgt ook vanuit de logistieke sector erkenning voor zijn duurzaamheidambities. Zo scoren we het beste in de categorie duurzaam transport van de Top 100 Logistiek Dienstverleners 2023. En The Financial Times heeft ons uitgeroepen tot een van Europe’s Climat Leaders.