1675450247672

We zijn een van de grootste bedrijven van Nederland. We werken voor iedereen en onze duizenden bezorgers komen elke dag in elke straat. Als business trainee speel je in op de dynamische markt door het bedenken van toffe diensten en businessmodellen. Wat dit zo bijzonder maakt? De oplossingen die je bij ons ontwikkelt, hebben impact op heel Nederland.

Wat kun je verwachten?

Je vervult twee functies bij twee afdelingen

Veel trainees beginnen als teamcoach of procesmanager. Zo leer je het logistieke proces binnen PostNL kennen en ontwikkel je je leidinggevende skills. Maar je kunt ook op het hoofdkantoor starten. Samen met jou kijken we waar je het best tot je recht komt en waar voor jou de meeste ontwikkelingskansen liggen.

Je krijgt direct een verantwoordelijke baan

Als business trainee kun je bij elk vakgebied starten: in marketing of sales, maar ook binnen bijvoorbeeld business development of HR. Of je start als leidinggevende op een sorteercentrum. Welk vakgebied je ook kiest, heel Nederland is onze klant. Je krijgt dus direct een verantwoordelijke baan waarmee je impact gaat maken.

Focus op jouw ontwikkeling

Het traineeship draait om jouw persoonlijke ontwikkeling, met speciale aandacht voor het ontwikkelen van je leiderschapscompetenties. Zo krijg je meer inzicht in je kwaliteiten en ontwikkelpunten, en hoe dit zich uit in jouw werk. Dit helpt je om keuzes te maken en zo een carrièrepad te volgen waar jij gelukkig van wordt.

Voor je professionele ontwikkeling is de praktijk de beste leerschool. Deze ontwikkeling vindt dus plaats on-the-job. Maar daarnaast volg je ook een ontwikkelprogramma. Individueel én samen met andere trainees. Hiervoor werken we samen met De Baak, een topinstituut op het gebied van coaching en ontwikkeling.

Waar zijn wij naar opzoek?

Waar zijn wij naar opzoek?

  • Je bent gedreven, analytisch sterk en je hebt een heldere visie.
  • Je hebt niet meer dan twee jaar werkervaring.
  • Je hebt een HBO of WO diploma op zak.
  • Je beheerst de Nederlandse taal uitstekend.
"Als ik denk aan een traineeship bij PostNL, dan denk ik aan: uitdagingen, ontwikkelingen en verantwoordelijkheid. Na mijn twee bachelors en master heb ik ervoor gekozen om een traineeship bij PostNL te volgen. PostNL biedt uitlopende mogelijkheden. Als je twijfels hebt tussen een strategische functie of een managementrol, hoef je bij PostNL niet te kiezen. Je kan namelijk beide functies uitproberen. Daarnaast word je vanaf het begin van je traineeship al in een verantwoordelijke functie geplaatst. Dit is aan het begin een grote uitdaging, maar je leert er veel van."

Business trainee Business trainee

"In de anderhalf jaar dat ik trainee ben, heb ik al erg veel geleerd. Ik ben begonnen in de operatie. Daar heb ik direct het procesverloop van dichtbij kunnen zien en heb ik verschillende mensen aangestuurd. Voor mij was dit een goede basis voor mijn carrière bij PostNL. Ik zit nu in mijn tweede functie. Ik ben Digital Learning & Development specialist. Deze functie is weer totaal anders dan mijn eerste functie waardoor mijn kennis wordt verruimd. Je persoonlijke leervragen staan centraal in het traineeship en die worden ook constant meegenomen in je dagelijkse werk."

Business trainee Business trainee

Wanneer start het business traineeship?

Wanneer start het business traineeship?

Je kunt op ieder moment van het jaar solliciteren op ons business traineeship. Het eerstvolgende instroommoment is vanaf 1 maart 2023.

Heb je nog vragen?

1675450247696

Dit is misschien ook wat voor jou:

Supply chain traineeship

Finance traineeship

Digital & IT traineeship