1675450247727

We zijn een van de grootste bedrijven van Nederland. We werken voor iedereen en onze vele duizenden bezorgers komen in elke straat. IT staat bij ons aan de start van toffe innovaties die we doen om het voor onze klant zo makkelijk mogelijk te maken. Als digital & IT trainee heb je een enorme hoeveelheid data tot je beschikking, maar kun je ook aan de slag met het ontwikkelen van digitale oplossingen voor heel Nederland.

Wat kun je verwachten?

Eerst drie projecten, daarna volledige functie

Het eerste anderhalf jaar ga je aan de slag met 3 projecten. Zo leer je onze organisatie goed kennen en ontdek je waar jouw sterke punten liggen. Daarna ga je aan de slag in een functie waar jij blij van wordt, je landingsplek. Naast je vaste werkzaamheden zet jij je in om verbeteringen op IT-gebied door te voeren, bijvoorbeeld door data op een vernieuwende manier in te zetten.

Je krijgt direct een verantwoordelijke baan

Als digital & IT trainee heb je vanaf je start verantwoordelijkheid binnen de projecten die je gaat doen. Je bent een sparringpartner voor zowel de business als IT-specialisten en vervult daarin een belangrijke brugfunctie. De oplossingen die je bij ons ontwikkelt hebben impact op heel Nederland, hoe gaaf is dat!

Focus op jouw ontwikkeling

Het traineeship draait om jouw persoonlijke ontwikkeling, met speciale aandacht voor het ontwikkelen van je leiderschapscompetenties. Zo krijg je meer inzicht in je kwaliteiten en ontwikkelpunten, en hoe dit zich uit in jouw werk. Dit helpt je om keuzes te maken en zo een carrièrepad te volgen waar jij gelukkig van wordt.

Voor je professionele ontwikkeling is de praktijk de beste leerschool. Deze ontwikkeling vindt dus plaats on-the-job. Maar daarnaast volg je ook een ontwikkelprogramma. Individueel én samen met andere trainees. Hiervoor werken we samen met De Baak, een topinstituut op het gebied van coaching en ontwikkeling.

Waar zijn wij naar opzoek?

Waar zijn wij naar opzoek?

  • Je bent gedreven, analytisch sterk en je hebt een heldere visie.
  • Je hebt niet meer dan twee jaar werkervaring.
  • Je hebt een HBO of WO diploma op zak.
  • Je beheerst de Nederlandse taal uitstekend.
"PostNL is een bedrijf dat iedereen kent. Dagelijks kom je post- en pakketbezorgers tegen op straat. Het bedrijf staat daarmee letterlijk midden in de samenleving. Daarnaast is de markt waarin PostNL zich bevindt erg aan het veranderen. Hoe speelt een groot gevestigd bedrijf als PostNL daar effectief op in? Toen ik erachter kwam dat IT hier een grote bijdrage aan levert was dat voor mij genoeg reden om voor het digital & IT traineeship bij PostNL te kiezen."

Digital & IT trainee Digital & IT trainee

"Ik kijk met heel veel plezier terug op mijn traineeship. Ik heb vooral geleerd dat alles wat nu moeilijk is en lijkt over een jaar heel anders kan zijn. Het traineeship was af en toe best intens. Je wordt namelijk voor je gevoel constant uit je comfortzone gehaald. Maar tegelijkertijd is dat ook weer de charme van het traineeship. Daarnaast ga je met een groep leeftijdsgenoten door dezelfde periode heen en leer je samen veel. Dat maakt dit traineeship extra bijzonder! Je leert binnen een periode van twee jaar niet alleen beter ‘werken’ an sich, maar je groeit ook als persoon onwijs veel."

Digital & IT trainee Digital & IT trainee

Wanneer start het digital & IT traineeship?

Wanneer start het digital & IT traineeship?

Je kunt op ieder moment van het jaar solliciteren op ons digital & IT traineeship. Het eerstvolgende instroommoment is vanaf 1 maart 2023.

Heb je nog vragen?

1675450247750

Dit is misschien ook wat voor jou:

Supply chain traineeship

Finance traineeship

Business traineeship