1675450247777

We zijn een van de grootste bedrijven van Nederland. In zo’n grote organisatie heeft zelfs een bescheiden efficiencyslag een grote financiële uitwerking. Als finance trainee lever jij hier een belangrijke bijdrage aan. Zo adviseer je bijvoorbeeld over de financiële structuur voor een start-up binnen de organisatie. Of breng je advies uit over hoe we in alles wat we doen kostenefficiënter kunnen zijn. Supertof als je gelijk zoveel impact kunt maken.

Wat kun je verwachten?

Eerst twee projecten, daarna volledige job

In je eerste halfjaar ben je verantwoordelijk voor twee projecten van elk drie maanden. Zo leer je onze organisatie goed kennen en ontdek je wat je leuk vindt. Daarna ga je 1,5 jaar aan de slag in een functie waar jij blij van wordt, je landingsplek. Bijvoorbeeld als projectcontroller of business controller.

Je krijgt direct een verantwoordelijke baan

Dit traineeship is er voor alle finance functies. Van controller tot auditor en van risk manager tot analist. Als finance trainee sta je dicht op de business. Je hebt de verantwoordelijke taak om de juiste rapportages, analyses en adviezen bij hen aan te leveren. Naast je normale werkzaamheden binnen jouw functie mik je op financiële verbeteringen, bijvoorbeeld door de efficiency op je afdeling te verhogen.

Focus op jouw ontwikkeling

Het traineeship draait om jouw persoonlijke ontwikkeling, met speciale aandacht voor het ontwikkelen van je leiderschapscompetenties. Zo krijg je meer inzicht in je kwaliteiten en ontwikkelpunten, en hoe dit zich uit in jouw werk. Dit helpt je om keuzes te maken en zo een carrièrepad te volgen waar jij gelukkig van wordt.

Voor je professionele ontwikkeling is de praktijk de beste leerschool. Deze ontwikkeling vindt dus plaats on-the-job. Maar daarnaast volg je ook een ontwikkelprogramma. Individueel én samen met andere trainees. Hiervoor werken we samen met De Baak, een topinstituut op het gebied van coaching en ontwikkeling.

Waar zijn wij naar opzoek?

Waar zijn wij naar opzoek?

  • Je bent gedreven, analytisch sterk en je hebt een heldere visie.
  • Je hebt niet meer dan twee jaar werkervaring.
  • Je hebt een HBO of WO diploma op zak.
  • Je beheerst de Nederlandse taal uitstekend.
"Als ik aan een traineeship bij PostNL denk, denk ik aan een groep jonge, ambitieuze, nuchtere, net afgestudeerde mensen. Allemaal willen ze heel graag leren en hard aan de slag met hun persoonlijke ontwikkeling. Ik heb zelf voor PostNL gekozen om meerdere redenen. Ten eerste waren meerdere mensen in mijn omgeving erg positief over het traineeship bij PostNL. Daarnaast was ik eerlijk gezegd positief verbaasd over de innovaties die PostNL doorvoert of mee bezig is. En tot slot is PostNL natuurlijk een bijzonder bedrijf om deel van uit te maken. Het bedrijf maakt een grote impact in Nederland en dat zie je niet overal. Dat alles bij elkaar maakte dat ik graag voor PostNL wilde werken."

Finance trainee Finance trainee

"Als trainee bij PostNL heb ik geleerd dat je veel ruimte krijgt om jezelf te zijn. Je krijgt al snel verantwoordelijkheid en die kun je op je eigen manier invullen. Je mening en eigen input worden erg gewaardeerd. Dit maakt het traineeship écht heel erg leuk. Je leert je eigen talenten kennen, je verbreedt je leiderschapsvaardigheden en je leert veel over samenwerken. Dit zijn zaken die ik de rest van mijn loopbaan kan gebruiken."

Finance trainee Finance trainee

Wanneer start het finance traineeship?

Wanneer start het finance traineeship?

Je kunt op ieder moment van het jaar solliciteren op ons finance traineeship. Het eerstvolgende instroommoment is vanaf 1 maart 2023.

Heb je nog vragen?

1675450247831

Dit is misschien ook wat voor jou:

Supply chain traineeship

Business traineeship

Digital & IT traineeship