Menu

Vertragingen internationale post- en pakketbezorging

Invloed actuele verstoringen op verzenden naar en ontvangen uit het buitenland

In het onderstaande overzicht lees je waar op dit moment verstoringen zijn die effect hebben op de ontvangst en bezorging van post en pakketten naar en vanuit het buitenland.

The current events are also available in English.

Algemene update COVID-19

In Nederland lijken we het coronavirus steeds meer onder controle te krijgen, maar in het buitenland staan veel landen nog voor grote uitdagingen. Daarom blijven de strenge coronamaatregelen nog steeds van kracht. Zo nemen diverse landen stappen om het contact tussen bezorger en ontvanger te minimaliseren. Dat kan bijvoorbeeld betekenen dat ze niet langer een handtekening voor ontvangst vragen terwijl de zending wel gewoon wordt bezorgd. Ook hebben de coronamaatregelen invloed op de verwerking en bezorging van internationale post en pakketten. 

Via deze pagina delen we actuele informatie over de ontwikkelingen per bestemming.

Ik verwacht een zending uit het buitenland

In veel delen van de wereld hebben strenge coronamaatregelen invloed op het vervoer van post en pakketten. Zo wordt post op dit moment vanuit vele bestemmingen met vertraging bezorgd. Met name Aziatische landen, zoals China, doen er langer over om post naar Nederland te vervoeren. Verwacht je op dit moment een brief of pakket vanuit het buitenland? Dan kan het zijn dat je er langer op moet wachten.

Ik heb iets verstuurd naar het buitenland

Als je zelf een brief of pakket hebt verstuurd naar het buitenland, dan kunnen de coronamaatregelen ervoor zorgen dat jouw zending langer onderweg is. Ook kan het zo zijn dat er in bepaalde landen tijdelijk helemaal niet kan worden bezorgd.

In het onderstaande overzicht lees je welke actuele verstoringen mogelijk invloed hebben op het verzenden en ontvangen van internationale post en pakketten.

Verstuur je zakelijk en heb je toch aanvullende vragen over specifieke bestemmingen? Neem dan contact op met je Accountmanager.

Veelgestelde vragen en meer informatie

Actuele verstoringen

Vertraagde bezorging als gevolg van COVID-19

Datum melding:

7 oktober 2020, nog steeds geldig vandaag
Verwachting vertraging:

Onbekend

Land/stad:
Wereldwijd
Reden bericht:

Voor onderstaande landen geldt dat we inzicht kunnen geven in de gemiddelde vertraging. Deze vertraging komt boven op de standaard bezorgtijden. Vind hier meer informatie over de standaard bezorgtijden.

Australië: 1 - 21 dagen
Brazilië: 20 dagen
China: 7 - 14 dagen
Dominicaanse republiek: 3 - 6 dagen
Finland: 1 - 6 dagen
Frankrijk: 1 - 8 dagen
Ierland: 1 - 11 dagen
Japan: 7 - 12 dagen
Nieuw Zeeland: 10 - 14 dagen
Portugal: 1 - 7 dagen
Seychellen: 3 - 6 dagen
Spanje: 6 - 14 dagen
Verenigd Koninkrijk: 1 - 6 dagen
Verenigde Staten: 9 - 27 dagen

Verder constateren we ook vertragingen op onderstaande bestemmingen:
Antigua & Barbuda, Argentinië, Armenië, Algerije, Azerbaijan, Bahrein, Barbados, Bermuda, Botswana, Bulgarije, Centraal Afrikaanse Republiek, Canada, Chili, Colombia, Cuba, Curaçao, Cyprus, Costa Rica, Denemarken, Duitsland, Estland, Egypte, El Salvador, Equatoriaal Guinea, Ghana, Griekenland, Guatemala, Filipijnen, Frans Guyana, Gambia, Georgië, Guatemala, Hongarije, Hong Kong, India, Israël, Iran, Italië, Jamaica, Jordanië, Kaapverdië, Kazachstan, Zuid Korea, Kosovo, Libanon, Liberië, Litouwen, Letland, Marokko, Maleisië, Mauretanië, Mexico, Montenegro, Nepal, Niger, Noorwegen, Oostenrijk, Oekraïne, Paraguay, Peru, Polen, Roemenië, Rusland, Samoa, Saint Lucia, Servië, Senegal, Sierra Leone, Singapore, Slowakije, Slovenië, Solomon Eilanden, Suriname, Thailand, Tonga, Tsjaad, Tsjechië, Trinidad en Tobago, Turkije, Uruguay, Vaticaan stad, Vietnam, Wit Rusland, Zuid-Korea, Zweden, Zwitserland, Zambia.

Geen bezorging o.a. als gevolg van COVID-19

Datum melding:

7 oktober 2020 , nog steeds geldig vandaag
Verwachting vertraging:

Onbekend, geen bezorging mogelijk

Regio:
Wereldwijd
Reden bericht:

Onderstaande landen zijn momenteel gesloten voor de bezorging van post en pakketten. 


Anguilla, Bhutan, Brunei, Bahamas, Belize, Bolivia, Domenica, Ecuador, Guyana, Grenada, Guinee Bissau, Guinee, Haiti, Honduras, Kaaiman Eilanden, Laos, Libië, Maagden Eilanden, Mongolië, Montserrat, Nicaragua, Panama, Papua Nieuw Guinea, Saba & Sint Eustatius, Seychellen, Saint Kitts en Nevis, Syrië, Saint Vincent and the Grenadines, Tajikistan, Turkmenistan, Venezuela, Yemen, Zuid Soedan. 

De maatregelen en de duur daarvan verschillen per land. Ook wijzigen deze continu. Daarom kunnen we nu nog niets zeggen over hoelang de landen gesloten blijven.

Frankrijk

Datum melding:

7 oktober 2020, nog steeds geldig vandaag
Verwachting vertraging:

onbekend

Land/stad:
Frankrijk
Reden bericht:
Update 7 oktober: Door de hevige regenval en overstromingen in de omgeving van Nice is het gebied moeilijk bereikbaar. Het bezorgen van post en pakketten in deze regio kan hierdoor vertraging oplopen.

Update 25 september: La poste heeft het aantal bezorgdagen inmiddels opgeschaald naar 5 dagen. De bezorging van (express) mail gebeurd nog steeds met vertraging, maar minder dan daarvoor.

Update 23 april: De lokale postdienst (La Poste) heeft de openingstijden voor het verwerken van postvolumes terug gebracht naar 4 dagen per week. Dit levert vertraging op voor de bezorging via La Post. De gereduceerde werktijden gelden niet voor onze andere netwerkpartners. Wel geven ze aan dat ook hier sprake kan zijn van een vertraagde bezorging i.v.m. een overbelast netwerk.

Er is sprake van een Aangepaste procedure voor handtekening van ontvangst via de lokale postdienst La Poste. 

Vanwege het verplicht sluiten van niet essentiële winkels zijn er een beperkt aantal afhaalpunten beschikbaar

Verenigde Staten (USA)

Datum melding:

22 september 2020, nog steeds geldig vandaag
Gemiddelde vertraging:

9 - 27 dagen

Land/stad:
Verenigde Staten
Reden bericht:

Update: Orkaan Sally is actief aan de zuidoostkust van de Verenigde Staten en veroorzaakt zware regenval en overstromingen in de regio's Florida en Alabama. Er zijn geen meldingen van annuleringen van vluchten in onze lijnvluchten, maar we houden rekening met vertraging als het gaat om de bezorging in deze regio’s. 

Zoals eerder gecommuniceerd zien we grote vertragingen op de bestemming VS. Door beperkte capaciteit heeft de Amerikaanse postdienst (USPS) moeite om de hoge volumes post en pakketten te verwerken. In sommige gevallen kan de vertraging zelfs oplopen tot 6 weken. We zijn ons bewust van de problemen waarmee USPS wordt geconfronteerd. We werken elke dag nauw met ze samen om zendingen met de best mogelijke routes mee te krijgen. Terwijl we ons uiterste best doen om dit zo snel mogelijk op te lossen, blijven we afhankelijk van onze partners. Om achterstanden zo snel mogelijk te verwerken zien we verder dat zendingen bij aankomst in Amerika niet worden gescand. Volgens de tracking gegevens is de zending onderweg naar de VS terwijl het zich daar inmiddels al bevindt. De eerst volgende scanevent vindt vervolgens weer plaats wanneer de zending wordt verwerkt in het lokale postsorteercentrum.

België

Datum melding:

18 september 2020
Verwachting vertraging:

Opgelost

Land/stad:
België
Reden bericht:

Update 18 september: We hebben geconstateerd dat vanaf 4 september er voor zendingen met bestemming België geen afleverscan wordt teruggegeven in track & trace. De Belgische postdienst is inmiddels op de hoogte en werkt aan een oplossing. Tot die tijd kunnen we helaas geen informatie teruggeven over de aflevering van de zending. Heb je zendingen voor België dan kan je er dus ondanks het missen van tracking informatie vanuit gaan dat de zending alsnog is bezorgd. 

In België bezorgen we pakketten via ons eigen PostNL netwerk. Het sluiten van niet essentiële winkels heeft invloed op de bezorging. Lees meer over de gevolgen van Corona op onze bezorging in België op postnl.be/corona

Oostenrijk

Datum melding:

18 september 2020
Verwachting vertraging:

Opgelost

Land/stad:
Oostenrijk
Reden bericht:

We hebben geconstateerd dat vanaf 4 september er voor zendingen met bestemming Oostenrijk geen afleverscan wordt teruggegeven in track & trace. De Oostenrijkse postdienst is inmiddels op de hoogte en werkt aan een oplossing. Tot die tijd kunnen we helaas geen informatie teruggeven over de aflevering van de zending. Heb je zendingen voor Oostenrijk dan kan je er dus ondanks het missen van tracking informatie vanuit gaan dat de zending alsnog is bezorgd.

Australië

Datum melding:

9 oktober 2020
Verwachting vertraging:

Opgelost

Land/stad:
Australië
Reden bericht:

Vanwege de genomen coronamaatregelen door de Australische overheid is het momenteel niet mogelijk om direct briefpost en pakketten naar Melbourne te sturen. Express mail zendingen (EMS) zijn nog wel toegestaan ​​voor bestemming Melbourne, maar voor alle andere volumes zijn we verplicht om andere routes te gebruiken. Post en pakketten bestemd voor Melbourne lopen daarom enkele dagen vertraging op.

Italië (IT)

Datum melding:

4 augustus 2020, nog steeds geldig vandaag
Verwachting vertraging:

4-7 dagen

Land/stad:
Italië
Reden bericht:

De Italiaanse postdienst heeft aangegeven dat de bezorging van post is hervat sinds 5 maart 2020. Desondanks zijn er maatregelen genomen om de verspreiding van het Coronavirus tegen te gaan. Dit kan nog steeds leiden tot een langere bezorgtijd dan normaal.

China

Datum melding:

20 juli 2020
Gemiddelde vertraging:

opgelost

Land/stad:
China
Reden bericht:

Algemene informatie China:

Naast dat de vluchtcapaciteit naar China beperkt blijft heeft China sinds vorige week te maken met extreme weersomstandigheden die leiden tot overstroming van de Yangtze rivier. Deze extreme weersomstandigheden hebben impact op zowel het ontvangen uit als het verzenden naar China. Met name post en pakketten naar of vanuit de volgende gebieden Jiangxi, Jiangsu, Guangxi, Anhui, Hubei, Hunan, Chongqing, Sichuan, Zhejiang en Guizhou lopen vertraging op.

Ontvangen uit China:

Ook pakketten uit China lopen vertraging op in het proces. Daarnaast zien we dat de (track & trace) informatie vanuit de verzender niet altijd juist is. Zo kan het zijn dat je een e-mail ontvangt van de verzender dat je order opgehaald kan worden op het postkantoor in Nederland. In werkelijkheid is de zending vaak nog niet in Nederland en/of wordt het gewoon in de brievenbus bezorgd. We verwijzen naar track & trace om de zending te volgen of neem contact op met de verzender in China.

Japan (JP)

Datum melding:

15 juli 2020
Gemiddelde vertraging:

Opgelost

Land/stad:
Japan
Reden bericht:

Hevige regenval en overstromingen in Japan zorgen ervoor dat meerdere gebieden van het land ontoegankelijk zijn. Het bezorgnetwerk is zwaar getroffen en sommige postkantoren zijn gesloten. In getroffen gebieden worden post en pakketten daarom met vertraging bezorgd. 

De getroffen gebieden bevinden zich in de volgende postcodereekse: Nagano: 3800000–3999999 Gifu: 5000000–5099999 Shizuoka: 4100000–4399999 Aichi: 4400000–4989999 Nara: 6300000–6399999 Kyoto: 6000000–6299999 Osaka: 53000000–5999999 Hyogo: 6500000–6799999 Wakayama: 6400000–6499999 Ehime: 7900000–7999999 Yamaguchi: 7400000–7599999 Fukuoka: 8000000–8399999, 8710000–8710999 Saga: 8400000–8499999 Kumamoto: 8600000–8699999 Oita: 8700000–8799999 Nagasaki: 8500000–8599999, 8115000–8115999, 8170000–8179999 Kagoshima: 8900000–8999999

Duitsland (DE)

Datum melding:

27 maart 2020, nog steeds geldig vandaag
Verwachting vertraging:

onbekend

Land/stad:
Duitsland
Reden bericht:

Duitsland bereiken we via ons trucknetwerk. We kunnen daar nog steeds bezorgen, maar zien wel dat de bezorging vertraging oploopt als gevolg van de COVID-19 maatregelen. 

Er is sprake van een aangepaste procedure voor handtekening van ontvangst via de lokale postdienst Deutsche Post.

Vanwege het verplicht sluiten van niet essentiële winkels zijn er een beperkt aantal afhaalpunten beschikbaar

Verenigd Koninkrijk (UK)

Datum melding:

27 maart 2020, nog steeds geldig vandaag 
Verwachting vertraging:

onbekend

Land/stad:
Verenigd Koninkrijk
Reden bericht:

We zijn nog steeds in staat om bestemming Verenigd Koninkrijk te bereiken echter zien we dat de bezorging vertraging oploopt als gevolg van de COVID-19 maatregelen.

Er is sprake van een aangepaste procedure voor handtekening van ontvangst via de lokale postdienst Royal Mail.

Monaco (MCO)

Datum melding:

27 maart 2020, nog steeds geldig vandaag
Verwachting vertraging:

onbekend

Land/stad:
Monaco
Reden bericht:

Momenteel kunnen pakketten met bestemming Monaco niet worden bezorgd. Dit heeft te maken met de sluiting van een aantal depots van waaruit deze volumes worden gedistribueerd. De verwachting is dat de bezorging naar Monaco volgende week weer zal worden hervat.