Download KIX-software

PostNL maakt bij de sortering van post gebruik van een streepjescode: de KIX (KlantIndeX). Deze code voeg je toe aan de adresgegevens. De KIX bevat de gegevens die wij nodig hebben om de post met de modernste sorteermachines te verwerken. Door de KIX bij het adres af te drukken help je ons om de kwaliteit van de dienstverlening te verbeteren.

Programma’s en hulpmiddelen downloaden

Naam

Beschrijving

Bestand

Programma'sToolKIX 3.0.7.ToolKIX is een programma waarmee je adressenbestanden kunt inlezen en de adressen kunt voorzien van de KIX. Het programma beschikt over een uitgebreide etiketfunctie waarmee je etiketten kunt opmaken, desgewenst met Port betaald-aanduiding, een eigen logo en eigen tekst bij het adres.


Let op: de handleiding van ToolKIX kun je verderop op deze pagina downloaden.


zip (6617Kb)

ToolKIX Pro voor software-ontwikkelaarsToolKIX Pro is een pakket met een beschrijving van de functies die in ToolKIX worden gebruikt om de elementen die nodig zijn voor het samenstellen van de KIX uit samengestelde adresvelden te halen. Het pakket bevat ook de broncodes van de desbetreffende onderdelen en een handleiding.zip (113Kb)

Documentatie
De KIX van PostNLHierin staan de technische specificaties van de KIX en worden aanwijzingen gegeven voor een correct gebruik van de KIX.pdf (1314Kb)
Handleiding ToolKIX 3.0.7Een uitgebreide handleiding vertelt je hoe je ToolKIX kunt installeren en gebruiken met een Windows-besturingssysteem op een pc.pdf (3506Kb)
Diversen
Er zijn twee fonts voor de Windows-computer en twee fonts voor de Apple-computer beschikbaar. Deze fonts zijn schaalbaar, maar moeten altijd op 10 punts grootte worden afgedrukt om aan de specificaties te voldoen.
KIX-fontWindows True Type (kixbrg_ttf)zip (3Kb)
KIX-fontPC Postscript (adobe type 1) (kix_ps)zip (19Kb)
KIX-fontMacintosh Postscript (kix-barcode_sit) voor Apple t/m OS9zip (4Kb)
KIX-fontMacintosh True Type (kixbarco_sit) voor Apple OS Xzip (21Kb)
De RiskKIX-tabel

Let op:

  • Sla het bestand op als RISKKIX.zip (zonder “_tcm10-11869).

ToolKIX en ToolKIX Pro maken gebruik van een tabel met straten waarbij in de straatnaam een numeriek deel voorkomt. Deze tabel moet jaarlijks ververst worden. ToolKIX geeft een melding wanneer de geldigheid van de tabel is verstreken. Je kunt dan de nieuwe tabel downloaden.Raadpleeg de gebruikershandleiding van ToolKIX voor de installatie van de tabel.


zip (5KB)