Veelgestelde vragen

Ik heb mijn pakket of post uit het buitenland niet ontvangen

Het kan zijn dat je pakket nog niet is aangekomen in Nederland of dat het nog bij de douane ligt. Bekijk de status van je zending. Vul de track & trace-code, het land van bestemming en de postcode in. Vaak is hier al wel informatie te vinden.

Pakket ontvangen na betalen inklaringskosten

Als je inklaringskosten moet betalen, ontvang je een betaalverzoek via e-mail of post. Je inklaringskosten betaal je dan via track & trace. Je kunt hier ook het pakket weigeren. Na betaling bezorgen we je pakket zo snel mogelijk bij je thuis.

Vertraging van je pakket

Het kan ook zijn dat je pakket nog niet is bezorgd door een vertraging. Of bijvoorbeeld omdat er verboden spullen of stoffen in je pakket zitten. 

Pakket bevat verboden spullen/stoffen
Zitten er verboden spullen zoals explosieven, verdovende middelen, brandbare of andere gevaarlijke stoffen in je pakket? Dan kan de douane de inhoud (gedeeltelijk) in beslag nemen. Je ontvangt dan een bericht.

Pakket met verdachte inhoud
Is de inhoud verdacht? Dan start de douane een onderzoek. Je ontvangt geen bericht. Als het zeker is dat het pakket geen verboden inhoud bevat, bezorgen we alsnog je pakket bij je thuis.

Vertraging bij postbedrijf in het buitenland
Stakingen, weeroverlast etc. kunnen ervoor zorgen dat je post of pakket vertraging oploopt.