Veelgestelde vragen

Wat is phishing?

De bekendste vorm van internetfraude is phishing. Internetcriminelen vissen dan als het ware naar informatie, zoals je bankgegevens. De criminelen sturen je een e-mail of sms en doen zich voor als iemand anders of als een bedrijf.

Wist je dat 1 op de 6 Nederlanders weleens slachtoffer is van internetfraude? Zo blijkt maar hoe sluw cybercriminelen zijn. Let daarom altijd goed op. Ben jij slachtoffer van internetfraude? Schaam je dan vooral niet. Het kan namelijk iedereen overkomen!

Tip: installeer de PostNL-app en maak een account aan. Dit is betrouwbaar én handig. Zo kun je veilig betalen en weten we je te bereiken.

Wat doet PostNL tegen phishing?

We doen verschillende dingen om mensen te waarschuwen en te helpen, maar ook om phishing te voorkomen. We willen uiteraard dat zo min mogelijk mensen het slachtoffer worden van internetfraude:

  • Zien we een neppe website die lijkt op de PostNL-website? Dan maken we direct melding bij verschillende partijen. Er worden dan waarschuwingsberichten geplaatst of de website wordt offline gehaald.
  • We proberen steeds meer informatie en voorlichting te geven over internetfraude. Zo krijgt iedereen meer kennis en kunnen we met z’n allen alert blijven.
  • Heb je vragen over phishing of vertrouw je een bericht niet? Dan kun je een e-mail sturen naar phishing@postnl.nl. Ervaren collega’s helpen en adviseren je dan.