Menu

Veelgestelde vragen

Vragen over mijn track & trace status

Heb je een vraag over je track & trace status? De meest gestelde vragen en antwoorden vind je hier.

'Bezorger is onderweg', maar te laat

Verwacht je iets maar staat de track & trace-status nog op ‘Bezorger is onderweg?’ Dan heeft de bezorger helaas wat vertraging. Dit kan komen door drukte onderweg. Of door slecht weer. Over het algemeen wordt je post of pakket vandaag nog bezorgd (uiterlijk 22.00 uur).

Post of pakket 'is bezorgd', maar toch niets ontvangen

Is je zending volgens track & trace bezorgd, maar heb je niets ontvangen? Hieronder lees je wat er aan de hand kan zijn. 
 
Zending past niet door de brievenbus 
 
Goede kans dat de zending bij de buren is bezorgd. Dit doen we altijd als we een pakket niet bij je thuis kunnen bezorgen. De zending kan natuurlijk ook in ontvangst zijn genomen door een huisgenoot.  
 
De bezorger laat in ieder geval weten op welk adres het pakket bezorgd is door een niet-thuis kaartje met daarop een code achter te laten. Als je een PostNL-account hebt, kan er in plaats van een kaartje een digitale melding zijn gemaakt. Dan laten we via e-mail of via de PostNL-app weten waar je pakket is bezorgd.  
 
Heb je geen briefje of digitale melding gehad? Ga dan naar de pagina Geen niet-thuis briefje ontvangen.  
 
Zending past door de brievenbus 
 
Voor de bezorger is het soms handig om alle pakjes die door de brievenbus passen in één keer te scannen. Waarschijnlijk wordt de zending wat later op de dag alsnog bezorgd.

Mijn track & trace status verandert niet

Track & trace werkt door middel van scans. We scannen je post of pakket op meerdere momenten in het bezorgproces. Dat begint vanaf het moment dat de afzender het aan PostNL heeft gegeven en eindigt op het moment van bezorging. Bij iedere nieuwe scan verandert de status in track & trace. Als een status niet verandert, heeft je post ergens tussen twee scans vertraging opgelopen. Neem contact op als de status langer dan 5 dagen hetzelfde blijft en je geen post of pakket hebt ontvangen.

Anderen bekeken ook: