Menu
back

Ik heb een andere vraag

Hoe vraag ik de Nabestaandenservice aan?

Met de Nabestaandenservice kunt u post van een overledene laten doorsturen naar een ander adres. Om er zeker van te zijn dat de post naar het juiste adres wordt doorgestuurd, kunt u alleen als executeur de Nabestaandenservice aanvragen. Een executeur is de persoon die het testament van de overledene uitvoert. Vaak is dit een notaris of iemand die door de overledene is aangewezen. Als er geen executeur is aangewezen, dan kan een familielid van de overledene de Nabestaandenservice aanvragen.

Wat hebt u nodig?

Bij een aanvraag zijn is het wettelijk verplicht om rouwdocumenten bij u op te vragen. Dit gaat om de kopie van de overlijdensakte en een legitimatiebewijs of notariële akte. Deze documenten kunt u direct bij uw aanvraag digitaal meesturen of na ontvangst van de bevestigingsmail de kopieën per post naar PostNL versturen. Nadat uw aanvraag is afgerond, ontvangt u een bevestiging per e-mail. Zeven dagen na uw aanvraag, ontvangt u de post van de overledene. 

Let op: de doorzending van de post zal pas starten wanneer de overlijdensakte en een legitimatiebewijs zijn ontvangen en goedgekeurd.

Nabestaandenservice aanvragen

Neem contact opChatten

Chat live met een van onze support medewerkers.

Deze berichten kunnen worden gebruikt voor trainings- en kwaliteitsdoeleinden. We gaan zorgvuldig om met uw privacy. Kijk voor meer informatie op onze privacy verklaring

Met Barcode binnen Nederland

Pakketten binnen Nederland

Met barcode van Nederland naar het buitenland

Pakketten van en naar het buitenland

Met Barcode van het buitenland naar Nederland

Briefpost, Rouwpost of Verhuis-, Bewaar- of Doorzendservice

Zending zonder barcode en overige vragen

Overig

Klantenservice Consument

088 - 22 55 555
Ma-vr 08.30 tot 20.00 uur, za 09.00 tot 16.00 uur.

Adres

Postbus 99180
8900 NA LEEUWARDEN

Deze gegevens kunnen worden gebruikt voor trainings- en kwaliteitsdoeleinden. We gaan zorgvuldig om met uw privacy. Kijk voor meer informatie op onze privacy verklaring.