Menu
back

Ik heb een andere vraag

Is mijn pakket binnengekomen bij de Douane?

Verwacht u een pakket uit het buitenland? Op postnl.nl kunt u eenvoudig uw pakket volgen. Vul de barcode (die begint met 3S of KG) en de postcode van de ontvanger in, en u ziet direct waar uw pakket zich bevindt.

Is uw pakket afkomstig uit een land buiten de Europese Unie? Dan kan het zijn dat u douanerechten, btw en andere invoerkosten moet betalen. 

Hoeveel u moet betalen hangt af van de inhoud en waarde van het pakket. Voor aankopen tot 22 euro en geschenken tot 45 euro hoeft u niets te betalen. Is de waarde hoger, dan doen wij aangifte voor u op basis van het bijgesloten douaneformulier. Dit scheelt u een hoop tijd en papierwerk. De kosten voor dit administratieve werk (‘inklaringskosten’) brengen we in rekening bij de ontvanger. Meer informatie over inklaringskosten. 

Neem contact opChatten

Chat live met een van onze support medewerkers.

Deze berichten kunnen worden gebruikt voor trainings- en kwaliteitsdoeleinden. We gaan zorgvuldig om met uw privacy. Kijk voor meer informatie op onze privacy verklaring

Met Barcode binnen Nederland

Pakketten binnen Nederland

Met barcode van Nederland naar het buitenland

Pakketten van en naar het buitenland

Met Barcode van het buitenland naar Nederland

Briefpost, Rouwpost of Verhuis-, Bewaar- of Doorzendservice

Zending zonder barcode en overige vragen

Overig

Klantenservice Consument

088 - 22 55 555
Ma-vr 08.30 tot 20.00 uur, za 09.00 tot 16.00 uur.

Adres

Postbus 99180
8900 NA LEEUWARDEN

Deze gegevens kunnen worden gebruikt voor trainings- en kwaliteitsdoeleinden. We gaan zorgvuldig om met uw privacy. Kijk voor meer informatie op onze privacy verklaring.