back

Ik heb een andere vraag

Hoelang kan ik oude postzegels blijven gebruiken?

Postzegels met een cijfer

De postzegels met een cijfer: ‘Nederland 1 en 2’, ‘Europa 1 en 2’ en ‘Wereld 1’, blijven geldig, ook na een tariefswijziging. U hoeft niet bij te plakken.

Europostzegels

U kunt alle postzegels met een waarde in euro’s gebruiken om uw post te versturen. Let op dat deze postzegels samen de actuele waarde hebben die nodig is om uw brief of kaart te mogen versturen. Meer informatie over de actuele tarieven vindt u hier. Komt u niet helemaal tot de juiste waarde, dan kunt u dit aanvullen met bijplakzegels of door een extra zegel te plakken.

Direct bijplakzegels bestellen

Guldenpostzegels

Postzegels met een waarde in guldens zijn sinds 1 november 2013 niet meer geldig. Ongebruikte guldenpostzegels kunt u niet inwisselen tegen geld of andere postzegels.

Decemberzegels

Vanaf 2010 zijn Decemberzegels voorzien van het woord 'December' en niet meer van een bedrag in euro's. Deze zegels blijven ook na een tariefswijziging geldig: in de kerstperiode mag u met deze zegels uw kerst- en nieuwjaarskaarten versturen. (Heeft u nog Decemberzegels met een bedrag in euro’s? Dan dient u zegels bij te plakken om tot het huidige tarief te komen.)Buiten de kerstperiode mag u Decemberzegels gebruiken als postzegel als u bijplakt tot het geldende tarief. 

Gewone postzegels mag u ook gebruiken voor eventuele zendingen naar het buitenland. Let hierbij op dat u voldoende frankeer tot het actuele, geldende tarief.

Decemberzegels 2015

Decemberzegels 2015 zijn geldig van 24 november 2015 tot en met 6 januari 2016.

Neem contact op

Klantenservice Consument

0900 0990 (45 ct/per gesprek)
Ma-vr 08.30 tot 20.00 uur, za 09.00 tot 16.00 uur.

Chatten

Chat live met een van onze support medewerkers.

Het formulier wordt geladen

Klacht, vraag of suggestie

Gebruik hiervoor het contactformulier.
U ontvangt dan binnen twee werkdagen een reactie.
Kies overdag voor vragen en informatie één van de andere kanalen. Onze medewerkers staan dan direct voor u klaar.

Adres

Postbus 99180
8900 NA LEEUWARDEN