Menu
back

Ik heb een andere vraag

Hoelang kan ik oude postzegels blijven gebruiken?

De postzegels met ‘Nederland 1 en 2’, ‘Europa 1 en 2’ en ‘Wereld 1’, blijven geldig, ook na een tariefswijziging. U hoeft niet bij te plakken.

Postzegels met een waarde in euro’s

U mag deze blijven gebruiken om uw post te versturen. Let op dat deze postzegels samen de actuele waarde hebben die nodig is om uw brief of kaart te mogen versturen. Meer informatie over de actuele tarieven vindt u hier. Komt u niet helemaal tot de juiste waarde, dan kunt u dit aanvullen met bijplakzegels of door een extra zegel te plakken.

Direct bijplakzegels bestellen

Postzegels met een waarde in guldens

Deze zijn sinds 1 november 2013 niet meer geldig. Ongebruikte postzegels kunt u niet inwisselen tegen geld of andere postzegels.

Decemberzegels

Vanaf 2010 zijn Decemberzegels voorzien van het woord 'December' en niet meer van een bedrag in euro's. Deze zegels blijven ook na een tariefswijziging geldig: in de kerstperiode mag u met deze zegels uw kerst- en nieuwjaarskaarten versturen. (Heeft u nog Decemberzegels met een bedrag in euro’s? Dan dient u zegels bij te plakken om tot het huidige tarief te komen van 0,73.) Buiten de kerstperiode mag u Decemberzegels gebruiken als postzegel als u bijplakt tot het dan geldende tarief. Dat is in 2018 0,83. 

Postzegels met het woord December hebben na 6 januari altijd het tarief van de laatste Decemberzegel. Tot 20 november 2017 heeft de Decemberzegel een waarde van 0,65. Van 20 november 2017 tot 6 januari kunt u Decemberzegels plakken. Vanaf 7 januari 2018 heeft een postzegel met het woord ‘December’ een waarde van 0,73.

Direct bijplakzegels bestellen

Neem contact opChatten

Chat live met een van onze support medewerkers.

Deze berichten kunnen worden gebruikt voor trainings- en kwaliteitsdoeleinden. We gaan zorgvuldig om met uw privacy. Kijk voor meer informatie op onze privacy verklaring

Met Barcode binnen Nederland

Pakketten binnen Nederland

Met barcode van Nederland naar het buitenland

Pakketten van en naar het buitenland

Met Barcode van het buitenland naar Nederland

Briefpost, Rouwpost of Verhuis-, Bewaar- of Doorzendservice

Zending zonder barcode en overige vragen

Overig

Klantenservice Consument

088 - 22 55 555
Ma-vr 08.30 tot 20.00 uur, za 09.00 tot 16.00 uur.

Adres

Postbus 99180
8900 NA LEEUWARDEN

Deze gegevens kunnen worden gebruikt voor trainings- en kwaliteitsdoeleinden. We gaan zorgvuldig om met uw privacy. Kijk voor meer informatie op onze privacy verklaring.