Tariefaanpassing voor haal- en brengservice

De haal- en brengservice zorgt voor gemak. We doen er alles aan om dit zo voordelig mogelijk te doen. Door de stijging van onder andere de energieprijzen lukt dat helaas niet meer voor het huidige tarief. Daarom passen we met ingang van 1 juli 2022 de prijzen aan. Heb je een haalservice bij PostNL Pakketten Benelux B.V.? Voor deze haalservice geldt de tariefaanpassing niet.

Bekijk de nieuwe tarieven (PDF)

Voor wie geldt deze tariefsaanpassing?

De tariefaanpassing geldt voor klanten met een haalservice, brengservice of een combinatie daarvan. Heb je een haalservice bij PostNL Pakketten Benelux B.V.? Voor deze haalservice geldt de tariefaanpassing niet.

Hebben jullie suggesties hoe ik kosten kan besparen?

Je kunt besparen door te kiezen voor een breder tijdsvenster. Tijdsvensters van 1 uur zijn goedkoper dan van een half uur en een tijdsvenster van 2 uur is nóg voordeliger. En natuurlijk beter voor het milieu omdat we onze ritten slimmer kunnen plannen. Meer informatie vind je op onze website. Je regelt dit door telefonisch contact met ons op te nemen via (088) 868 68 68.

Gaan de tarieven straks per 2023 nog een keer omhoog of blijft het hierbij?

De tarieven worden jaarlijks opnieuw vastgesteld Dat zal voor komend jaar niet anders zijn. Deze tussentijdse tariefaanpassing is onvermijdelijk omdat onder andere de energiekosten in het eerste half jaar zo sterk gestegen zijn. Hoe dat zich de komende tijd verder ontwikkelt, is onzeker.

Is deze tariefsverhoging tijdelijk?

Daar is helaas niets over te zeggen. Bij het bepalen van tarieven spelen meerdere factoren mee zoals bijvoorbeeld inflatie, maar ook de krapte op de arbeidsmarkt en energieprijzen.

Stijgen de tarieven voor de incidentele ritten ook?

De tariefsaanpassing geldt ook voor incidentele haal- en brengritten.

Waarom geldt deze verhoging niet voor mijn haalritten die ik vanuit mijn contract met Pakketten laat uitvoeren?

We hebben besloten om onze andere tarieven vooralsnog niet te wijzigen. Als de energieprijzen hoog blijven of nog verder stijgen, kunnen we ons op een later moment toch genoodzaakt zien om de tarieven aan te passen. Als dit aan de orde is, informeren we je daarover.

Betaal ik ook meer voor extra volumes die ik met de haalservice laat ophalen?

De tariefaanpassing geldt alleen voor de haalservice. Niet voor extra volumes post of pakketten.

Ik wil per direct stoppen met de haal en/of brengservice. Hoe regel ik dat?

Op onze website vind je daar meer informatie over Je kunt de haal- en brengservice alleen telefonisch beëindigen. Hou rekening met een maand opzegtermijn.