Menu

ESG

We staan midden in de maatschappij, en we nemen onze verantwoordelijkheid voor onze mensen, het milieu en de maatschappij. Wij creëren duurzame waarde voor onze stakeholders door logistieke en postale diensten te leveren. Ons waardecreatiemodel illustreert ons proces van waardecreatie en omvat zowel financiële als niet-financiële aspecten.

De markten waarin we opereren veranderen snel, met gevolgen voor iedereen die bij en voor ons werkt. We streven ernaar een verantwoordelijk werkgever te zijn, die medewerkers in staat stelt hun volle potentieel te realiseren en het verschil te kunnen maken voor onze klanten. We hechten waarde aan onze sociale impact, of dat nu is als aanbieder van een bereikbare en betrouwbare postdienst of als werkgever van bijna 38.000 mensen.

Als logistieke dienstverlener zijn we ons bewust van onze impact op het milieu. Omdat we in alle straten van Nederland en België bezorgen, willen we innovatieve oplossingen ontwikkelen die ons helpen onze impact op het milieu te verminderen. We willen de duurzaamste partij zijn in onze sector in de markten en landen waarin we actief zijn. Met emissievrije last mile bezorging in de Benelux in 2030. Om dit te bereiken, maken we samen met onze medewerkers, onze klanten, onze partners en onze leveranciers de hele bezorgketen duurzamer. Hiervan profiteren wij, onze partners en het milieu.

PostNL vindt het belangrijk om een betekenisvolle bijdrage te leveren aan de UN Sustainable Development Goals ‘Fatsoenlijke werkomgeving en economische groei’ en ‘Klimaatacties’. De geselecteerde groene projecten concentreren zich op groene kilometers, duurzame gebouwen en innovatie en doelmatigheid.

PostNL beschouwt de volgende UN Sustainable Development Goals als meest relevant voor lange termijn waarde-creatie.

  • SDG8: Eerlijk werk en economische groei
  • SDG13: Klimaatactie

De lange-termijn waardecreatie strategie van PostNL kan als volgt gekoppeld worden aan de UN Sustainability Goals:

  1. Help klanten groeien (SDG8)
  2. Duurzame inzetbaarheid (SDG8)
  3. Toegankelijke en betrouwbare postdienst (SDG8)
  4. Winstgevende groei, duurzame cashflow (SDG8)
  5. Impact op het milieu verminderen (SDG13)
Duurzaam en verantwoord
Onze mensen
Governance & integriteit