De verbonden samenleving

De bekende bezorger signaleert en verbindt

De verbonden samenleving

Onze samenleving verstedelijkt, vergrijst en individualiseert. Daarnaast gebeurt het uitwisselen van informatie tussen organisaties en consumenten steeds meer digitaal. De afstand tussen organisaties en consumenten wordt daardoor steeds groter. Aan de deur, bij de balie én online heeft PostNL dagelijks contact en kan zij een verbindende rol spelen in deze veranderende wereld.

De wereld verandert. PostNL verandert mee. Bekijk de film.

Validatieservice

We leven meer dan ooit in een digitale wereld. Het is dan wel van belang om te weten en te controleren met wie zaken wordt gedaan. PostNL ontwikkelt validatiediensten voor aan de deur, bij de balie en online. Op onze fysieke locaties en digitale platforms checken we op verzoek eenvoudig het identiteitsbewijs van de klant. Met gecontroleerde gegevens kunnen bedrijven ook bij digitale transacties voldoen aan wet- en regelgeving.

PostNL en GoCredible doen een proef waarbij consumenten op een veilige manier een auto kunnen kopen of verkopen. Je persoonsgegevens en kenteken worden gecontroleerd. Je weet dan met wie je zaken doet en welke auto je koopt. GoCredible maakt het geld pas over als het kenteken is overgeschreven bij een van onze Postkantoren.

Lorraine den Bieman, strategic development manager

Ontvangerservice

Organisaties staan voor de uitdaging om binnen deze stroom van onlinecommunicatie op te blijven vallen bij hun klanten. Dit in combinatie met fysieke post.

In een pilot combineren we de aandacht voor fysieke post met het slimme van deze digitale tijd. Zo hebben consumenten straks via de PostNL-app altijd toegang tot al hun post. PostNL biedt daarmee adverteerders een betere conversie en effectievere communicatie.

Paul Meereboer, business development manager

In de digitale wereld is het moeilijk om in contact te blijven met consumenten, zeker wanneer gegevens wijzigen, bijvoorbeeld na een verhuizing. Met de PostNL-app kiest een consument zelf welke organisaties veilig en eenvoudig nieuwe contactgegevens ontvangen. Met actuele adresgegevens, e-mailadressen en telefoonnummers blijven die organisaties in contact met hun klanten. PostNL werkt aan deze Verhuisservice 2.0.