Wereldwijde logistieke netwerken

Onbegrensd verzenden, van producent naar consument

Wereldwijde logistieke netwerken (groot)

We kopen en verkopen wereldwijd. Daar is een groot en betrouwbaar netwerk voor nodig. Vervoerders koppelen daarom hun netwerken en werken samen. PostNL en Spring integreren de IT-systemen van verschillende vervoersnetwerken. Zo kunnen we voor elke vervoersvraag het juiste netwerk inzetten en klanten voorzien van de juiste en actuele informatie, bijvoorbeeld over plaatselijke regels en procedures.

Producenten zoeken nieuwe manieren om hun goederen op maat te verpakken en te bezorgen zonder tussenkomst van een retailer. De consument heeft daarbij steeds hogere verwachtingen. Het klaarmaken van bestellingen moet sneller en het liefst continue. PostNL bezorgt niet alleen, steeds vaker monteren we de goederen ook. En bedrijven die geen eigen mogelijkheden hebben voor opslag en de groeiende orderverwerking, besteden het fulfilment uit aan PostNL.

Verse bloemen rechtstreeks van de kweker


Verse bloemen rechtstreeks van de kweker

We maken de thuisbezorging van bloemen en planten gemakkelijker. Het vervoeren van bloemen vraagt om extra zorg, water en bepaalde temperaturen. Samen met Chrysal vroegen wij verpakkingsbedrijven en onderwijsinstellingen om met een slimme verpakking te komen. We bezorgen al internationaal van kweker tot consument. Nu gaan we nóg verder, met nieuwe diensten waarmee webshops heel eenvoudig bloemen kunnen verkopen en verzenden.

Pakje met gemak naar het eind van de wereld

Webshops kunnen straks nog gemakkelijker een bestelling wereldwijd verzenden. Wij komen met een geavanceerd platform waarmee zij hun bestel- en bezorgprocessen en internationale zendingen goed kunnen organiseren.

Tessa Kok, programmamanager transformatie

Witgoed bezorgd én gemonteerd


Witgoed bezorgd en gemonteerd

Met Extra@Home bieden wij klanten als Electrolux de mogelijkheid om inbouwapparatuur niet alleen te laten afleveren maar ook te laten inbouwen. Daarvoor nam PostNL het bedrijf Witgoed Services over. Het team heeft al jaren ervaring met montage en kan elke situatie aan. En we gaan verder. Zo werken we met retailers in de woonbranche aan een nieuwe service waarbij we ook bedden, kasten en laminaatvloeren gaan monteren bij de klant.

Gateway to Europe


Gateway to Europe

Onze zakelijke klanten, vooral uit China, sturen hun brievenbuspakjes voor Europa in één grote partij naar Nederland. Vanuit Amsterdam verzorgt PostNL de bezorging naar alle verschillende Europese landen. Dat scheelt de klant veel werk, die Gateway to Europe.