Menu

Een vitale samenleving

We zorgen voor verbinding

Een vitale samenleving

Met onze duizenden pakket- en postbezorgers komen we dagelijks in elke straat. En met ons fijnmazige netwerk vervoeren en bezorgen wij een breed scala aan producten. Die unieke aanwezigheid willen we breder inzetten. Zodat we niet alleen de dagelijkse post en pakketten rondbrengen, maar ook kunnen bijdragen aan een vitalere en socialere samenleving.

Maatschappelijke sponsoring

De sociale rol van ons bedrijf is een belangrijk onderdeel van ons sponsorbeleid. We bezorgen niet alleen post en pakketten, we bezorgen ook een helpende hand, wat extra’s voor mensen die dat nodig hebben om in verbinding te blijven met de samenleving. 

We werken hiervoor samen met verschillende maatschappelijke organisaties.

Stichting Jarige Job

Stichting Jarige Job is een organisatie die zich richt op de ruim 60.000 kinderen in Nederland die hun verjaardag niet kunnen vieren omdat hiervoor thuis te weinig of zelfs geen geld is. Zij sturen verjaardagspakketten waarmee kinderen hun verjaardag kunnen vieren. PostNL bezorgt deze pakketten. Bekijk voor meer informatie over onze samenwerking met Stichting Jarige Job het filmpje.

Koningsspelen

Een tweede onderdeel van ons sponsorbeleid is onze 200-jarige geschiedenis. Het koesteren van tradities en cultureel erfgoed staat bij ons hoog in het vaandel. Daarom sponsoren wij sinds 2012 de Koningsspelen. Jaarlijks bezorgen wij bij alle basisscholen in Nederland en bij de Nederlandse scholen in het buitenland de pakketten voor de Koningsspelen. 

Ouderenfonds

Het Ouderenfonds zet zich in voor een samenleving waarin iedere oudere zijn of haar leven leidt zoals hij of zij dat wenst. In Nederland zijn er helaas nog steeds een hoop eenzame ouderen. Ouderen die leven in een verzorgingstehuis en weinig tot geen bezoek krijgen. Voor die ouderen proberen PostNL en het Ouderenfonds tijdens de feestdagen wat extra’s te doen. Basisscholen wordt de mogelijkheid geboden om deel te nemen aan een actie om met de klas kaartjes te schrijven die het Ouderenfonds verdeelt over de verschillende zorginstellingen. Een actie die zowel door de kinderen als door de ouderen als erg leuk wordt ervaren.

Stichting Kinderpostzegels

Stichting Kinderpostzegels is een kinderhulporganisatie met als motto ‘voor kinderen door kinderen’. Kinderpostzegels maakt zich sterk voor kinderen die extra steun nodig hebben. De jaarlijkse Kinderpostzegelactie, waar PostNL partner van is, is hun visitekaartje. Kinderen helpen met de actie andere kinderen. Met de opbrengst biedt Kinderpostzegels kwetsbare kinderen ontwikkelingskansen voor een betere toekomst. Kinderpostzegels zet zich onder meer in voor kinderen die niet bij hun ouders kunnen opgroeien (pleegzorg), kinderen die niet naar school kunnen omdat ze moeten werken of kinderen die moeite hebben om op school mee te komen (onderwijs). En kinderen die al vroeg hele nare dingen hebben meegemaakt (traumaverwerking).

Voor nadere informatie over ons sponsorbeleid kunt u ons e-mailen op sponsoring@postnl.nl.

Case Stakeholderdialoog

Case study: Stakeholderdialoog