Zorg voor het klimaat

Duurzaam PostNL

Zorg voor het klimaat

Met logistieke oplossingen die zo min mogelijk impact hebben op het klimaat bouwen we aan een gezonde toekomst. Door schonere voertuigen te gebruiken bijvoorbeeld. En efficiëntere processen in ons netwerk. Zuiniger rijgedrag van onze chauffeurs. En we ontwikkelen volledig nieuwe logistieke oplossingen die passen in een duurzame toekomst.

Uitstootvrij op de Wadden

We gaan op alle Waddeneilanden brieven en pakketten volledig uitstootvrij bezorgen. Terschelling is het eerste eiland waar PostNL uitsluitend elektrisch, met de fiets en te voet bezorgt.

Duurzaam pakkettensorteercentrum

We willen met duurzame logistieke panden onze impact op het milieu zo veel mogelijk beperken. (Marjon de Koning, directeur Depots)

In Nieuwegein bouwen we een sorteercentrum voor pakketten dat voldoet aan zeer strenge duurzaamheidseisen. We willen het op-een-na-hoogste certificaat van BREAAM halen voor het ontwerp. We nemen maatregelen in en om het gebouw om onze invloed op het milieu zo gering mogelijk te houden. Ook tijdens de bouw, bijvoorbeeld door te kiezen voor duurzame materialen en zo min mogelijk afval te produceren.

Rijden op groen gas

De grootte van onze vloot groengas auto’s heeft echt impact (Albert Rodenboog, directeur Productie)

Stap voor stap vervangen we bestelauto’s en –bussen door auto’s en bussen op groen gas. Alleen al in 2016 gaat het om honderden voertuigen die fors minder CO2 uitstoten dan benzine- en dieselauto’s. Bovendien komt groen gas uit een duurzame bron.

Daken vol zonnepanelen

Wij worden één van de grootste zonnestroomopwekkers van Nederland (Gerrit Mastenbroek, directeur Pakketten)

Op de daken van al onze 19 pakkettensorteercentra leggen we zonnepanelen . Eind 2017 zijn dat 22.000 zonnepanelen, goed voor 4,8 miljoen kilowatt energie per jaar. Zo’n 40% van het energieverbruik van de sorteercentra komt daarmee uit onze eigen duurzame bron. De overige energie kopen we groen in.

Elektrische fietsen en scooters

Elektrische fietsen
Steeds meer van onze bezorgkilometers maken we op een elektrische fiets of scooter, in plaats van met de auto. Dat bespaart niet alleen CO2 maar zorgt ook voor schonere en stille steden.

Case NLI

Case study: Pakketten

Case Nexive

Case study: Nexive