Zorg voor het klimaat

Natuurlijk PostNL

Zorg voor het klimaat

We zijn een logistiek bedrijf. We hebben met ons dagelijks transport en ons wagenpark invloed op het milieu. We vinden het belangrijk dat onze werkzaamheden zo weinig mogelijk invloed hebben op het milieu. Door schonere voertuigen te gebruiken bijvoorbeeld. En efficiëntere processen in ons netwerk. Zuiniger rijgedrag van onze chauffeurs. Maar ook ontwikkelen we volledig nieuwe logistieke oplossingen die passen in een duurzame toekomst.

Rijden op groen gas

De grootte van onze vloot groengas auto’s heeft echt impact (Albert Rodenboog, directeur Productie)

Stap voor stap vervangen we bestelauto’s en –bussen door auto’s en bussen op groen gas. Alleen al in 2016 gaat het om honderden voertuigen die fors minder CO2 uitstoten dan benzine- en dieselauto’s. Bovendien komt groen gas uit een duurzame bron.

Daken vol zonnepanelen

Wij worden één van de grootste zonnestroomopwekkers van Nederland (Gerrit Mastenbroek, directeur Pakketten)

Op de daken van al onze 19 pakkettensorteercentra leggen we zonnepanelen . Eind 2017 zijn dat 22.000 zonnepanelen, goed voor 4,8 miljoen kilowatt energie per jaar. Zo’n 40% van het energieverbruik van de sorteercentra komt daarmee uit onze eigen duurzame bron. De overige energie kopen we groen in.

Elektrische fietsen en scooters

Steeds meer van onze bezorgkilometers maken we op een elektrische fiets of scooter, in plaats van met de auto. Dat bespaart niet alleen CO2 maar zorgt ook voor schonere en stille steden.

Case NLI

Case study: Pakketten

Case Nexive

Case study: Nexive