Nexive: 100% groene duurzame energie

Een investering die goed doet

Ons bedrijf heeft duurzaamheid in het vaandel. En daarom zoeken we altijd naar nieuwe manieren om groener, schoner en efficiënter te kunnen werken. In Italië, waar we onder de naam Nexive actief zijn, zetten we goede stappen. Zo zijn we in 2015 volledig overgestapt op groene energie.

Een kwestie van gezond verstand

Investeren in groene energie maakt ons een aantrekkelijke partij om mee te werken

Roberta Culella, Manager CR & Sustainability bij Nexive: “Groene energie is weliswaar duurder dan energie uit fossiele brandstoffen, maar onze totale CO2-uitstoot is daarmee wel 40 tot 60 procent lager. En dat is niet alleen beter voor het milieu, maar ook zakelijk gezien een goede ontwikkeling. Want het grootste deel van onze klanten heeft zelf ook een duidelijk beleid voor hun impact op het milieu en de samenleving, en ze stellen dezelfde eisen aan hun leveranciers. Dat betekent dat duurzaamheid vaak een belangrijk onderdeel van tenders in de post- en pakkettenmarkt is. Onze investering in groene energie maakt ons een aantrekkelijke partij om mee te werken, en die betaalt zich dus zeker uit.”

Case Nexive

Win-win voor iedereen

In Italië zijn alle energieleveranciers verplicht ook energie uit duurzame bronnen aan te bieden – ook als dat betekent het ze dit elders moeten inkopen. Toch was het aanbod in Italië niet toereikend voor Nexive om op 100 procent groene energie over te kunnen stappen. Roberta: “Daarom behalen de Italiaanse energieleveranciers ook witte certificaten, ook wel Energy Efficiency Credits (EEC). Dat zijn bewijzen dat ze hun energieverbruik tot een bepaald niveau hebben gereduceerd.” 

We zijn heel trots dat we dit in Italië bereikt hebben

De belangrijkste Italiaanse energieleveranciers zijn ook klant van Nexive, en dat speelt een rol in de onderhandelingen, vertelt Roberta. “We kijken samen met deze klanten hoe we elkaar kunnen helpen. Met als resultaat dat wij onze ambitie voor 100 procent gecertificeerde groene energie kunnen realiseren, tegen dezelfde prijzen als fossiele energie.”

Eco-enveloppen

Groene energie is nog lang geen gemeengoed in Italië. De reden ook waarom Nexive met kop en schouders boven andere bedrijven uitsteekt, als het gaat om de reputatie als duurzaam merk. “We zijn enorm trots dat we dit hebben bereikt”, vertelt Roberta. “Het sluit nauw aan bij onze andere initiatieven om onze impact op het milieu steeds verder te beperken, zoals de mogelijkheid voor onze klanten om eco-flyers en eco-enveloppen te gebruiken. En we blijven zoeken naar duurzame oplossingen, zowel intern als extern, die ons helpen Nexive echt als duurzaam merk op de Italiaanse markt te positioneren.”