Raad van Kinderen PostNL

De Raad van Kinderen (RvK) helpt PostNL met belangrijke duurzaamheidsdilemma’s. “Het is belangrijk dat we nu al horen van kinderen wat zij belangrijk vinden, zodat wij daar als PostNL stappen in kunnen zetten”, aldus Albert Rodenboog directeur Productie en voorzitter van de CR Council van PostNL. Begin 2016 startte PostNL een dialoog met zijn eigen Raad van Kinderen.

Duurzamer werken

Welke stap zet jij?

PostNL is een van de grootste werkgevers in Nederland. En kan daarom met al zijn medewerkers echt verschil maken. De dialoog met de Raad van kinderen ging in 2016 over de vraag hoe alle medewerkers van PostNL zelf kunnen bijdragen aan duurzamere bedrijfsvoering.

Samen met de Raad van Kinderen startte PostNL in juni een interne campagne. De campagne richtte zich op stappen die PostNL-medewerkers in hun eigen werk kunnen zetten. Simpele acties, die weinig tijd en moeite kosten, maar wél effect hebben. Zoals zuinig rijden. En grote acties, zoals het plaatsen van zonnepanelen op de daken van alle pakkettensorteercentra. In een speciale duurzaamheidskrant voor alle medewerkers van PostNL kwamen de kinderen en de collega’s aan het woord.

Samen verschil maken

Vele medewerkers reageerden op de oproep van de kinderen in de krant en deelden hun stap. PostNL-directeur Herna Verhagen presenteerde op de Dag van de Duurzaamheid, 10 oktober 2016 de stappen aan de Raad van Kinderen. Ook in 2017 blijft PostNL in gesprek over duurzaamheid met de Raad van Kinderen.

Wat is de Raad van Kinderen?

De Raad van Kinderen – een initiatief van de Missing Chapter Foundation en Unicef Nederland– denkt met ons mee over belangrijke vraagstukken en thema’s. PostNL is een van de ruim 60 bedrijven die een Raad van Kinderen heeft. Onze raad bestaat uit leerlingen uit groep 7/8 van OBS del Melodie in Rijswijk.

PostNL Kids Council