Raad van Bestuur

Verantwoordelijk voor de bepaling en uitvoering van onze missie, visie en strategie

De Raad van Bestuur is verantwoordelijk voor de doelstellingen en strategie van het bedrijf, het in de strategie vastgelegde risicobeleid, de bedrijfsfinanciering, het corporate responsibility of MVO-beleid, de externe communicatie en de naleving van alle relevante wetgeving. De Raad van Bestuur telt momenteel twee leden.

Herna Verhagen

Chief Executive Officer

Herna Verhagen (CEO)

H. W. P. M. A. (Herna) Verhagen (1966, Nederlands) werd voorzitter van de Raad van Bestuur op 24 april 2012. Zij is lid van de Raad van Bestuur van PostNL N.V. sinds 31 mei 2011.

Loopbaan

Herna Verhagen kwam in 1991 in dienst bij een van de rechtsvoorgangers van PostNL als sales manager. Zij heeft daarna onder andere gewerkt als directeur Commercie, coördinerend directeur Post Nederland en directeur Group HR bij TNT.

Portefeuille

In de portefeuille van Herna zitten corporate strategie, public affairs, communicatie, corporate responsibility, human resources en internal audit. Ze is verantwoordelijk voor Post in Nederland, Pakketten, Internationaal (Postcon, Nexive en Spring) en ICT.

Nevenfuncties

Herna Verhagen is lid van de Raad van Commissarissen van Rexel S.A en Idorsia Ltd. Ze is ook lid van het dagelijks bestuur van VNO-NCW en de Raad van Commissarissen van het Concertgebouw.

Jan Bos

Chief Financial Officer

Jan Bos (CFO)
J. P. P. (Jan) Bos (1965, Nederlands) is op 31 mei 2011 benoemd tot Chief Financial Officer en lid van de Raad van Bestuur van PostNL N.V.

Loopbaan

Jan Bos trad in 1993 in dienst van de postdivisie van een van de rechtsvoorgangers van PostNL als controller van de business unit Internationaal. Verder was hij onder meer directeur Finance & Control van de postdivisie.

Portefeuille

Jan is verantwoordelijk voor Juridische zaken, Inkoop & Services, Investor Relations & Treasury, Tax en Finance.

Nevenfuncties

Jan Bos is lid van de Raad van Toezicht van het UMCG.

Ondersteuning Raad van Bestuur

Downloads: