Menu

Raad van Bestuur

Verantwoordelijk voor de bepaling en uitvoering van onze missie, visie en strategie

De Raad van Bestuur is verantwoordelijk voor de doelstellingen en strategie van het bedrijf, het in de strategie vastgelegde risicobeleid, de bedrijfsfinanciering, het corporate responsibility of MVO-beleid, de externe communicatie en de naleving van alle relevante wetgeving. De Raad van Bestuur telt momenteel twee leden.

Herna Verhagen

Chief Executive Officer

Herna Verhagen (CEO)

H. W. P. M. A. (Herna) Verhagen (1966, Nederlands) werd voorzitter van de Raad van Bestuur op 24 april 2012. Zij is lid van de Raad van Bestuur van PostNL N.V. sinds 31 mei 2011.

Loopbaan

Herna Verhagen kwam in 1991 in dienst bij een van de rechtsvoorgangers van PostNL als sales manager. Zij heeft daarna onder andere gewerkt als directeur Commercie, coördinerend directeur Post Nederland en directeur Group HR bij TNT.

Portefeuille

In de portefeuille van Herna zitten corporate strategie, public affairs, communicatie, corporate responsibility, human resources en internal audit. Ze is verantwoordelijk voor Post in Nederland, Pakketten, Internationaal (Spring) en ICT.

Nevenfuncties

Herna Verhagen is lid van de Raad van Commissarissen van Rexel S.A en ING Groep. Ze is ook lid van het dagelijks bestuur van VNO-NCW en de Raad van Commissarissen van het Concertgebouw.

Pim Berendsen

Chief Financial Officer

Pim Berendsen (CFO)

P. (Pim) Berendsen is op 18 april 2018 benoemd tot Chief Financial Officer en lid van de Raad van Bestuur van PostNL N.V.

Loopbaan

Pim Berendsen trad in 2000 in dienst bij (een van de rechtsvoorgangers van) PostNL en vervulde diverse functies waaronder als financieel directeur en later als eind verantwoordelijke voor het bedrijfsonderdeel Data en Document Management, financieel directeur van Euromail, manager strategie en M&A Cendris. Tussen 2013 en 2015 was hij directeur corporate development Van Gansewinkel Groep om in 2015 terug te keren naar PostNL als lid van de Executive Committee verantwoordelijk voor International, M&A en groei. Hij begon zijn carrière als internationaal belastingadviseur bij Arthur Andersen.

Portefeuille

Pim Berendsen is verantwoordelijk voor Finance, Juridische zaken, Inkoop & Services, Investor Relations & Treasury en Tax.

Nevenfuncties

Pim Berendsen is lid van de raad van advies van Endeit Investment Fund en voorzitter van de Johan Cruyff Foundation.

Ondersteuning Raad van Bestuur

Downloads: