Career development

Alle ruimte om te groeien

Toen Maarten Verbeek zijn leiderschapskwaliteiten ontdekte, kreeg hij alle ruimte van zijn manager om door te groeien. Dat past precies binnen de high-performancecultuur van PostNL, waarin medewerkers hun talenten kunnen inzetten en ontwikkelen.

Wanneer ben je bij PostNL komen werken?

“In 2000 begon ik als postbode. Gewoon een bijbaantje, om wat extra te verdienen naast mijn ICT-studie. Om eerlijk te zijn zag ik toen geen toekomst voor mij bij PostNL en was ik ook niet zo ambitieus.”

Wanneer kwam daar verandering in?

“Toen ik intern solliciteerde op een functie als planbaliemedewerker bij Pakketten. Daar ging een wereld voor me open. Op elk pakket zit een barcode die we van begin tot eind kunnen volgen. Dat fascineerde me en ik begon steeds meer te leren over scanvolgordes en het logistieke proces.”

Case Career Development Fotografie: Sanne Paul

Hoe ben je gaan leidinggeven?

“Als collega’s iets wilden weten, kwamen ze vaak naar mij toe. Mijn leidinggevende merkte dit op en liet me doorgroeien tot procesleider en daarna procesmanager. Kennis kan je helpen verder te komen, merkte ik. Toen begon ik wel ambitieuzer te worden.”

In het begin kriebelden mijn handen om ‘het zelf wel even op te lossen’

Hoe is het om opeens leiding te geven aan je collega’s?

“Je relatie met je collega’s verandert, maar dat heb ik nooit als vervelend ervaren. Als leidinggevende moet je afstand nemen en dingen meer uit handen geven. Daar moest ik wel even aan wennen: in het begin kriebelden mijn handen om alles ‘zelf wel even op te lossen’. Inmiddels heb ik geleerd hoe ik dingen op een goede manier voor elkaar krijg. Ik vraag medewerkers om feedback en laat ze zelf oplossingen bedenken. Daar leren ze veel meer van dan wanneer ik het voor ze doe.”

Is het moeilijk om door te groeien bij PostNL?

“Je moet zelf natuurlijk hard werken en initiatief nemen. Maar je manager moet dat wel zien en je de ruimte geven om je talenten te ontplooien. Ik heb die kans gekregen. Op mijn vestiging was eens een grote storing. In het handboek staat dat je dan moet wachten. Maar ik wilde verder en liet medewerkers met de hand sorteren. Mijn manager waardeerde dit heel erg. Als je leidinggevende geen oog heeft voor zulke dingen, is het veel moeilijker om te groeien. Daarom probeer ik mijn medewerkers ook de vrijheid te geven zich te ontwikkelen.”

Heb je zelf nog ambities?

Ik kijk al verder naar een volgende stap omhoog

“Ja, zeker. Inmiddels ben ik vestigingsmanager in Amsterdam-West. Ik wil in beweging blijven. Niet steeds hetzelfde kunstje opvoeren, het werk moet een uitdaging blijven. Bij PostNL is dat voorlopig geen probleem. Ik kijk al verder naar een functie als depotmanager. En dan ben ik wel even zoet voordat ik dat helemaal onder de knie heb.”