Menu

Internationaal

Post, pakketten, retouren en e-commerce over de grens

We zijn niet alleen een toonaangevende partij in de Benelux, ook in de rest van de wereld spelen we een rol op de post- en pakkettenmarkt. En die rol willen we uitbouwen. Zo grijpen we kansen die de flink groeiende e-commercemarkt biedt, en versterken we onze crossborder positie. Dat doen we met Spring Global Delivery Solutions, Nexive in Italië en Postcon in Duitsland.

Spring

In vijftien jaar tijd is Spring Global Delivery Solutions uitgegroeid tot de grootste onafhankelijke aanbieder van crossborder logistieke oplossingen. Als volledig onderdeel van PostNL, en daarnaast verkoopagent van Royal Mail, biedt Spring directe toegang tot de Nederlandse en Britse distributienetwerken. Met dertien kantoren en partners in 190 landen kunnen we wereldwijde verzendoplossingen aanbieden op het gebied van post, pakketten, retouren en e-commerce.

Toegangspoort naar Europa

De e-commercemarkt wordt steeds groter en internationaler. Zo bestellen klanten steeds meer producten bij webshops die hun basis in Azië hebben en groeit het aantal internationale retouren. Spring biedt internationale klanten een ‘toegangspoort naar Europa’, met één hub in Europa voor de crossborder distributie van alle pakketten.

Meer weten over Spring?

Nexive

Als Nexive zijn we in Italië de tweede speler op de lokale postmarkt. Met onze Formula Certa-netwerk bereiken we tot 80 procent van de Italiaanse huishoudens. We willen ons marktaandeel in Italië vergroten door ons portfolio uit te breiden. En door innovatieve diensten te lanceren, zoals E-box, dat volledige Track & Trace op poststukken biedt. In 2016 is Nexive bovendien het eigen pakkettennetwerk in samenwerking met zo’n veertig Italiaanse partners verder uitgebouwd, onder meer dankzij de introductie van Sistema Slim, een oplossing voor brievenbuspakjes.

Meer weten over Nexive?

Postcon

We bezorgen als Postcon door heel Duitsland. In het Rijn-Ruhr-gebied en Berlijn bieden we ook end-to-end bezorging, in andere delen van het land werken we met partners via het Mail Alliance netwerk voor die last mile. We positioneren ons als een betrouwbare en kostenefficiënte partner, en willen onze plek op de Duitse postmarkt verder uitbouwen. in 2016 hebben we diverse acquisities gedaan om onze strategie te kunnen realiseren.

Meer weten over Postcon?