Mail in Nederland

Betrouwbare en innovatieve postdiensten

Post bezorgen doen we in Nederland al meer dan tweehonderd jaar. Ons fijnmazige netwerk is door de jaren heen gegroeid, vernieuwd en verbeterd. Op een dag verwerken we gemiddeld 9 miljoen brieven. Elke brief legt een zorgvuldig geplande weg af, zodat we hem op tijd en op de juiste plaats kunnen bezorgen. Daarvoor zijn we met ruim 36.000 medewerkers vijf dagen per week hard aan het werk.

De weg van een brief

Universele postdienst

In Nederland bezorgen we post voor veel zakelijke klanten. Daarnaast zijn wij verantwoordelijk voor de Universele Postdienst (UPD). Dat betekent dat wij alle particuliere post vijf dagen per week moeten ophalen en bezorgen. Daarbij zijn we verplicht 95 procent van deze post de volgende bezorgdag te bezorgen – over 2016 behaalden we een score van 96,4 procent. Ook zijn we verantwoordelijk voor brievenbussen en postkantoren door het hele land. We zijn er trots op deze postdienst voor Nederland te mogen vervullen.

Dit kunnen wij voor je doen

Naast de post op tijd bezorgen bieden we nog veel meer producten en diensten, voor zowel zakelijke klanten als consumenten. Zo zijn we sparringpartner voor bedrijven die direct marketing effectief willen inzetten om klanten te vinden en te binden. Ook omarmen we de kansen die technologie biedt om innovatieve diensten te creëren: denk aan de MyMail-app waarmee klanten hun post al voor de bezorging kunnen bekijken, of Track & Trace op brievenbuspakjes zodat klanten ze van verzendingen tot bezorging kunnen volgen. In 2016 introduceerden we een innovatieve pakket- en briefautomaat die 24/7 te gebruiken is.

Meer weten over onze producten of diensten?

Nieuwe plannen

We blijven zoeken naar nieuwe manieren om ons netwerk en onze mensen in te zetten, waarbij we goed luisteren naar de wensen van onze klanten. Zo verwachten we in 2017 Track & Trace voor brieven te kunnen uitrollen. Ook blijven we onder de noemer Smart City solutions aan projecten deelnemen waarbij we een grotere rol in de samenleving kunnen spelen. Onze bezorgers komen immers in elke straat van Nederland. Zo werken we mee aan het signaleren van eenzame ouderen, en het rapporteren van onkruid en zwerfafval.

Meegroeien met de wereld om ons heen
Onze verhalen: SMX

Meegroeien met de wereld om ons heen