Pakketten

De beste logistieke oplossingen voor elke klant

Als bezorger van pakketten en logistieke oplossingen zijn we een toonaangevende speler in de Benelux. Daarvoor houden we gelijke tred met de groeiende e-commercemarkt, die bovendien steeds internationaler wordt. Daarom zoeken we continu naar steeds ruimere aanlever- en bezorgopties, om ook in te spelen op de veranderende behoeftes van onze klanten. Daarnaast bieden we verschillende gespecialiseerde diensten, zoals het bezorgen van vers voedsel en gekoeld vervoer van medicijnen.

De weg van een pakket

Dit kunnen wij voor je doen

Met onze producten en diensten kunnen we altijd voldoen aan de wensen van onze klanten. Daarbij richten we ons op consumenten (2C) met bijvoorbeeld ons pakkettennetwerk en E-commerce Services, en op zakelijke ontvangers (2B) met onder meer Pharma & Care en Valid Express. Een greep uit ons portfolio.

Ruimere bezorgtijden

Als eerste bedrijf op het Europese vasteland startten wij in 2014 met zeven dagen per week pakketten bezorgen. Inmiddels behoort ook avondbezorging tot de mogelijkheden, van maandag tot en met vrijdag van 18.00 tot 21.30 uur. In 2015 zijn we begonnen met same-day delivery, een dienst die we verder zullen uitbouwen. Voor zakelijke klanten hebben we strakkere bezorgtijden geïntroduceerd: zo kunnen zij kiezen voor gegarandeerde bezorging voor 10.00 uur, 12.00 uur of 17.00 uur.

Opties voor 2e bezorgpoging

Als onze eerste bezorgpoging niet gelukt is, kunnen klanten online uit verschillende opties kiezen voor de tweede bezorgpoging. Zoals een specifieke dag en tijdvenster, een ander adres of een van de vele PostNL-locaties. Dit kan ook via de vernieuwde PostNL app.

ID Check aan de deur

In 2015 introduceerden we ID Check aan de deur, een nieuwe service waarbij bezorgers de identiteit van de ontvanger controleren. Hiermee bieden we extra zekerheid voor verzenders en ontvangers van producten als waardevolle papieren, medicijnen of alcohol dat online besteld is.

Pharma & Care

Pharma & Care biedt gekoeld transport voor verschillende partijen binnen de farmaceutische sector, zoals apothekers, ziekenhuizen en groothandels. In 2015 werden de stappen gezet om verder het netwerk verder te laten groeien in de hele Benelux.

Extra@Home

Televisies installeren en instellen, wasmachines aansluiten, bedden monteren: Extra@Home bezorgt niet alleen grote goederen – van fitnessapparaten tot tuinmeubilair – maar ook volop gemak. In 2015 breidde het netwerk van Extra@Home uit naar België.

Valid Express

Koeriers- en expressdiensten, met als specialisatie het vervoer voor (vertrouwelijke) documenten en pakketjes. Het transport bij Valid Express wordt uitgevoerd door medewerkers die een fysieke handicap of chronische ziekte hebben.

Meer producten en diensten bekijken?

Nieuwe plannen

Onze ambities voor Pakketten en Logistiek bestaan voor een belangrijk deel uit verdere groei van markten én onze positie op die markten. Dat doen we met innovaties in producten en processen, waarmee we inspelen op specifieke behoeftes van klanten. Bijvoorbeeld met onze speciale koelbox voor het bezorgen van verse boodschappen en het bezorgen van bloemen die rechtstreeks van de teler komen. 

Daarnaast geven we klanten beter toegang tot onze netwerken, zodat zij meer controle hebben over hun zendingen. Zo regelen we latere aanlevertijden op PostNL-pakketpunten voor mkb’ers. En we werken aan de mogelijkheid om de bezorging van pakketten al voor de eerste afleverpoging zelf in te plannen. We willen onze verschillende netwerken en diensten – van bijvoorbeeld Pakketten, Extra@Home en fulfilment van E-commerce Services – beter met elkaar verbinden, zodat we klanten als Logistic Solutions Provider altijd de beste logistieke oplossing kunnen bieden.

Innovaties die het verschil maken
Onze verhalen: Voedsel

Innovaties die het verschil maken