Menu

24 uur bij PostNL

Ontmoet onze mensen

Een dag in het leven van onze medewerkers

Al 200 is PostNL een niet weg te denken onderdeel van onze maatschappij, en zorgen we voor betrouwbare bezorging van post en pakketten. En nog steeds kun je ons vinden in elke straat, elke gemeente, zelfs over de grenzen, van de vroege ochtend tot de late avond om het onze klanten gemakkelijk te maken.

Een dag in het leven van onze medewerkers

Al 200 is PostNL een niet weg te denken onderdeel van onze maatschappij, en zorgen we voor betrouwbare bezorging van post en pakketten. En nog steeds kun je ons vinden in elke straat, elke gemeente, zelfs over de grenzen, van de vroege ochtend tot de late avond om het onze klanten gemakkelijk te maken.

5.48 uur: Ton Vlavianos

Ton Vlavianos

Wat: Vrachtwagenchauffeur Transport
Waar: Sorteercentrum Brieven, Amsterdam
Waarom: “Vroeger zat ik veel ’s nachts op de weg, nu sta ik in alle vroegte op voor mijn dagdienst. In mijn 35 jaar bij PostNL heb ik alles wel een keer zien veranderen. Maar het blijft een mooie baan: de vrijheid die ik heb, de vele mensen die ik ontmoet, en elke keer met een wagen vol post de weg op om te zorgen dat alle brieven dezelfde dag nog bezorgd worden.”

9.12 uur: Ellis Delahay

Ellis Delahay

Wat: Strategisch programmamanager Digitale Transformatie
Waar:
Hoofdkantoor PostNL, Den Haag
Waarom:
“Ons werk werpt vruchten af! PostNL omarmt steeds meer nieuwe manieren van samenwerken. Mijn team stimuleert de transformatie naar een Agile organisatie, dat is een organisatie die steeds beter weet wat de klant wil. Zo kunnen we de time to market van veranderinitiatieven enorm versnellen. Als team breken wij ons abstracte einddoel ook in concrete stapjes op. Tijdens de wekelijkse stand-up bespreken we de stand van zaken.”

10.27 uur: Summer Vera

Summer Vera

Wat: Webcarespecialist
Waar: Cendris, Leeuwarden
Waarom: “Ik help graag anderen. Mijn uitdaging is om de digitale communicatie via social media zo persoonlijk mogelijk te maken. Alles begint met empathie, ik leef me in. Voelt de ander zich boos of bang omdat hij niet weet waar zijn pakket is? Wij van webcare staan erom bekend dat we vlot, toegankelijk en behulpzaam reageren. Precies zoals social media het beste werken. Mét een beetje humor, als het past.”

12.57 uur: Carmen van Bebberen-Troost

Carmen van Bebberen

Wat: Logistiek supervisor Flora@home
Waar: Bloemenveiling, Aalsmeer
Waarom: “Ik werkte vroeger in een bloemenzaak, nu zorg ik namens PostNL dat mensen hun vers bestelde bloemen zo thuis bezorgd krijgen. Dit is een mooie plek om te werken: mijn liefde voor bloemen en planten in combinatie met logistieke oplossingen. We verpakken de boeketten in Arrive Alive van Chrysal en dan in een door ons ontwikkelde doos die je zelfs op z’n kop kunt houden zonder dat de bloemen gaan bewegen. Dat is toch geweldig?”

14.03 uur: Peter Jansen

Peter Jansen

Wat: Logistiek ontwerper
Waar: Pakkettendepot, Den Hoorn
Waarom: “Het geeft veel voldoening om oplossingen te vinden waardoor mensen efficiënter, minder foutgevoelig én prettiger kunnen werken. Voor het sorteren van pakketten zijn we een techniek aan het ontwikkelen waarbij elk pakket met een laser van een nummer wordt voorzien. Zo kan de sorteerder veel sneller zien in welke rolcontainer het pakket moet.”

15.00 uur: Bouke de Loos

Bouke de Loos

Wat: Manager Special beheer en ontwerp
Waar:
Hoofdkantoor Pakketten, Hoofddorp
Waarom:
“Het mooie van zo’n groot bedrijf als PostNL is dat je in veel verschillende functies kunt werken, waardoor je heel veel kunt leren. Inmiddels zit ik helemaal op mijn plek bij Pakketten: er is enorm veel energie en de mogelijkheid om nieuwe dingen uit te proberen. Ons netwerk voor food-, avond- en zondagbezorging en same day delivery groeit als kool. Daar zijn nog heel veel nieuwe oplossingen te bedenken én uit te proberen.”

15.43 uur: Sjaak Keim

Sjaak Keim

Wat: Postbezorger
Waar:
Emmen
Waarom:
“Ook al ben ik al 76 jaar, ik geniet nog vijf dagen per week van mijn werk als postbezorger. Het houdt me gezond, ik sta nog altijd zonder hulp op uit mijn stoel. Als ik onderweg ben, belt de planner me soms op om te vragen of ik een wijk van een zieke collega over kan nemen. Dat hij mij vraagt, vind ik een compliment. Vroeger heb ik een heel gedegen opleiding gehad en die kennis geef ik door aan de volgende generatie.”

16.11 uur: Raymond Kops

Raymond Kops

Wat: Pakketbezorger
Waar: Leiden
Waarom: “Een kantoorbaan is niets voor mij, laat mij maar lekker rondrijden en buiten zijn. Dat vond ik als postbode ook. Toen ik begon te twijfelen aan mijn toekomst bij Mail NL, ben ik overgestapt naar Pakketten. Tijdens mijn opleidingsperiode werd het aantal pakketten elke week groter. Nu kan ik mijn bus helemaal volladen en zo wegrijden.”

16.58 uur: Mohammed Bchiri

Mo Bchiri

Wat: Medewerker International Mail Unit
Waar:
Amsterdam Sloterdijk
Waarom:
“Ik ben er trots op bij een werkgever als PostNL te werken, een bedrijf dat Internationaal bekend staat. Hier op de IMU zorgen wij ervoor dat de klant en de consument via track en trace informatie kunnen krijgen over de status van hun pakket en/of brief. Onze team bestaat uit gemotiveerde collega’s, wij weten precies wat ons te doen staat. En wij helpen elkaar. Het allerbelangrijkste voor mij is, elke dag met plezier naar mijn werk gaan. En dat doe ik bij PostNL.”

17.15 uur: Valerio Minichetti

Valerio Minichetti

Wat: Pakketbezorger
Waar:
Via Fratelli Bonnet, Rome
Waarom:
“Het mooiste van dit werk is dat je zoveel verschillende mensen ontmoet, hun verhalen te horen, en een rol te spelen in hun dagelijks leven. Toen deze foto werd gemaakt, had ik een pakketje met een prinsessenkostuum bij me. Het kleine meisje was zo enthousiast toen ze me op straat zag aankomen dat ik niet eens tijd had om aan te bellen: ze kwam meteen naar buiten gerend voor haar nieuwe jurk. Er is toch niets mooiers dan een kind zo blij maken?”

20.45 uur: Bianca Bronstring

Bianca Bronstring

Wat: Teamleider SMC (Sorteermachine Coderen)
Waar: Sorteercentrum Brieven, Rotterdam
Waarom: “Ik heb altijd al van techniek gehouden. Als technisch operator SMX, stond ik er altijd met mijn neus bovenop als de Technische dienst kwam. Kortgeleden ben ik doorgegroeid naar teamleider, nu leid ik het proces en heb administratieve taken. Een interessante nieuwe uitdaging! Toen ik in 1998 begon als postbode, had ik nooit gedacht dat ik zo’n afwisselende loopbaan zou krijgen."